BYO Premium MC

BYO Premium MC

Een zachte lens op maat speciaal geleverd voor myopie management.

+1,00 D tot -12,00 D
Strength
3 maanden
Usage
Zacht
Type

BYO Premium MC* is een zachte lens op maat speciaal geleverd voor myopie management. Deze lens heeft mogelijk een remmende werking op de ontwikkeling van bijziendheid.BYO Premium MC wordt met een unieke rekentool exact op maat berekend en is hierdoor erg geschikt voor gebruik bij hogere sterktes en cilinder afwijkingen.

Deze kenmerken van BYO Premium MC vind je geweldig:

 • Speciaal geleverd voor myopie management
 • Maatwerk
 • Bijzonder geschikt bij hogere sterktes en cilinderafwijkingen

Deze lens wordt speciaal geleverd aan jongeren met een indicatie van progressieve bijziendheid. Bijziendheid hoeft op zich niet gevaarlijk te zijn. Echter, bijziendheid kan vooral bij jongeren sterk toenemen. De sterkste toename vindt meestal plaats tussen de 6 en 17 jaar.2 Hoge bijziendheid kan leiden tot ernstige oogproblemen zoals staar, glaucoom en netvliesloslating.3 BYO Premium MC contactlenzen worden speciaal geleverd voor myopie management en hebben mogelijk een remmende werking op ontwikkeling van bijziendheid met het doel om hoge bijziendheid - en de bijbehorende zichtproblemen - op latere leeftijd te voorkomen.¹ Dit heet myopie management. Myopie management is maatwerk. Een Myopie Management Expert kan je goed adviseren welke behandeling het beste is. Het voordeel van BYO Premium MC lenzen is dat ze erg comfortabel- en heel geschikt voor hogere sterktes en cilinderafwijkingen zijn.

Als je bijziend bent zie je dichtbij goed, terwijl je veraf juist wazig ziet. Dit wazige zicht komt omdat je oog in de (as)lengte zo sterk groeit dat de afbeelding waar je naar kijkt niet meer óp het netvlies afgebeeld wordt, maar ervóór. Je oog is als het ware te lang. Als het oog nog langer groeit (hoog bijziend) neemt het risico op vervelende oogaandoeningen zoals netvliesloslating enorm toe. Vooral bij jongeren gaat deze groei snel.3 De BYO Premium MC contactlens heeft een uniek profiel gemaakt om deze groei zo veel mogelijk te remmen én tegelijkertijd te zorgen voor scherp zicht. Zelfs bij hogere sterktes en cilinder afwijkingen. 

Voor maximale werking van de therapie is een minimum draagtijd van 6+ dagen per week en 10+ uur per dag van belang. De lens dient elke drie maanden te worden vervangen.

Het dragen van contactlenzen brengt een mogelijk risico van een infectie met zich mee. Volg daarom altijd het advies van de specialist op en ga op de juiste manier met lenzen om. Lenzen mogen bijvoorbeeld nooit gereinigd worden met water of speeksel, hier zitten bacteriën die schadelijk kunnen zijn voor het oog. Zorg er dus altijd voor dat je de juiste lenzenvloeistof bij de hand hebt, zie kopje vloeistoffen. Was voor het inzetten van lenzen altijd je handen grondig met milde zeep. Vermijd zeep die lanoline, crèmes en of parfums bevat. Spoel je handen goed af met water en droog ze af met een schone, pluisvrije theedoek. Doe je lenzen niet in bij geïrriteerde ogen. Zie voor alle informatie over hoe lenzen goed te reinigen, bewaren en te gebruiken de bijsluiter. De specialist werkt volgens een protocol en zorgt dat je goed geïnformeerd wordt en je ogen regelmatig gecontroleerd worden. Om te bevestigen dat beide partijen de veiligheidsvoorschriften zullen opvolgen, zal de specialist je vragen om een lens-overeenkomst te tekenen.

Lees voor het gebruik van je zachte lenzen altijd de bijsluiter, te verstrekken door je contactlensspecialist. 

Voor het intensief reinigen, desinfecteren, bewaren, afspoelen en inzetten van BYO Premium MC lenzen is Ever Clean Plus de beste keuze. Het Ever Clean systeem is geschikt voor alle lenstypen en vrij van conserveringsmiddelen. Het bestaat uit een desinfectievloeistof op basis van 3% waterstofperoxide in combinatie met een innovatieve dual-focus bruistablet die zorgt voor grondige reiniging, desinfectie, neutralisatie en bevochtiging van de lens in slechts 2 uur. Anders dan bij de standaard Ever Clean vloeistof is aan Ever Clean Plus povidone en lipase toegevoegd. Povidone is een effectieve en langwerkende bevochtiger die bijdraagt aan de stabiliteit van de traanfilm. Het enzym lipase is effectief tegen lipiden die zich zowel centraal als aan de randen van het lensoppervlak hechten, wat bijdraagt aan grondige lipidereiniging.

Leveringsbereik:
Radius (r0): 7,50 mm t/m 9,80 mm in stappen van 0,10 mm
Sterkte (F’v): +1,00 D t/m -12,00 D in stappen van 0,25 D
Cilinder (Torisch): -0,75 D t/m -4,50 D in stappen van 0,25 D
As (Torisch): 0° tot 180° per 1°
Diameter (øT): 13,50 mm t/m 15,00 mm in stappen van 0,10 mm

Technische gegevens: 
Materiaal: Ultima silicone hydrogel* | GM3
Watergehalte: 48% | 58%
Dk/t: 71 (-3,00 D) | 27 (-3,00 D)​​​​​​​
Modulus: 0,62 Mpa | 0,16 Mpa​​​​​​​
UV-filter: Ja | Ja
Handling tint: Nee | Clear/Blue​​​​​​​
Centrale middendikte: 0,14 mm (-3,00 D) | 0,14 mm (-3,00 D)
Markering (Torisch): 2 streepmarkeringen op 3 en 9 uur
Gravering: Het unieke serienummer en Procornea logo
Toepassing: Dagelijks gebruik
Verpakking: Blister
* Standaard materiaal

De specialist: Als specialist werk je volgens een protocol en zorg je dat de gebruiker uitvoerig geïnformeerd wordt over het gebruik en het onderhoud van de BYO Premium MC lenzen. Als specialist lever je een gebruiksaanwijzing bij de lenzen en zorg je dat de gebruiker regelmatig op controle komt. Om te bevestigen dat beide partijen de veiligheidsvoorschriften zullen opvolgen, wordt aangeraden om een informed consent te laten tekenen door de gebruiker, eventueel de ouder/verzorger en de specialist. Via MyProcornea kun je deze hulpmiddelen eenvoudig bestellen of downloaden.

Veelgestelde vragen

 • Welke contactlens is het beste voor mijn ogen?

  Dat hangt helemaal af van jezelf en je ogen. Tijdens een oogmeting brengt een oogzorgspecialist je ogen in kaart en wordt er onder meer gekeken naar de sterkte en de vorm van je oog. Daarnaast wordt ook de persoonlijke situatie in kaart gebracht: Wanneer wil je ze gebruiken? Hoe vaak? In welke werkomgeving? Op basis van alle metingen kun je samen de beste lenzen uitkiezen. Ga voor een oogcheck of een advies langs bij de dichtstbijzijnde opticien.
 • Hoe reinig ik mijn lenzen?

  Het is belangrijk om dagelijks je contactlenzen te reinigen. Op het moment dat je de lenzen uithaalt, is het belangrijk dat je ze reinigt, spoelt en ontsmet met de aanbevolen lensvloeistof zoals voorgeschreven of geadviseerd door je contactlensspecialist. Ook contactlenshouders dienen dagelijks geleegd, gereinigd en gespoeld te worden, omdat dit een bron van bacteriegroei kan zijn. Belangrijk is dat lenzen, lenshouders en andere lens gerelateerde producten niet in aanraking komen met (leiding)water vanwege het verhoogde risico op een microbiële keratitis.
 • Lenzen voor mijn kind, waar moet ik op letten?

  Kinderen kunnen al lenzen dragen vanaf gemiddeld 8 jaar oud.(1) Voordat een kind kan starten met dragen van lenzen legt de oogzorgspecialist uit wat het inhoudt om de lenzen te dragen en welke verantwoordelijkheden daarbij komen kijken voor het kind, bijvoorbeeld op het gebied van hygiëne. (1) Charm, J & Cho, P, 2013, High Myopia-Partial Reduction Ortho-k: A 2 year randomized study, Optometry and Vision Science, Vol 90, No 6 P530-539.

Advies van een specialist nodig?


 

1 Bickle, K.M. & Nichols, J,J 2014, Myopia Control Today, Contact Lens Spectrum, Vol 29 Issue August 2014. Pages 20,21,23-26
2 Morgan P. Is Myopia Control the Next Contact Lens Revolution? The Optician 2016.
3 Flitcroft DI. The complex interactions of retinal, optical and environmental factors in myopia aetiology. Prog Retin Eye Res. 2012 Nov;31:622-66

*BYO Premium MC heeft geen CE-certificering voor de indicatie myopia management.