Vloeistoffen

Om met plezier contactlenzen te dragen is het belangrijk om de juiste vloeistof bij jouw lenzen te kiezen voor optimale reiniging, zicht en comfort. Het gebruik van goede lenzenvloeistof is tevens belangrijk om ooginfecties te voorkomen. Ga voor advies naar jouw contactlensspecialist. 

Ever Clean Plus

Ever Clean Plus is een desinfectievloeistof op basis van 3% waterstofperoxide in combinatie met een innovatieve tablet. De tablet bestaat uit een witte- en een groene laag. De witte laag begint onmiddellijk met de reiniging en zorgt met behulp van een speciale enzymen voor een zeer grondige verwijdering van lipiden en proteïnen van het contactlensoppervlak. Tegelijkertijd regelt de groene laag de gecontroleerde neutralisatie van de waterstofperoxide, verlengt het desinfectieproces en voegt het een extra bevochtigingscomponent toe.

Geschikt voor alle typen contactlenzen • Optimale desinfectie en snelle neutralisatie (in 2 uur) • Diepe lipide reiniging & extra bevochtiging • Vrij van conserveringsmiddelen • No-rub principe

Unica Sensitive

Unica Sensitive is een alles-in-één vloeistof voor het reinigen, desinfecteren, bewaren, afspoelen en inzetten van zachte contactlenzen. Door de toevoeging van hyaluronan (speciaal vervaardigd voor gevoelige ogen) is het uitermate geschikt voor alle dragers van zachte silicone hydrogel contactlenzen. Door een minimale concentratie conserveringsmiddelen is Unica Sensitive de beste optie voor dragers van zachte contactlenzen met gevoelige ogen.

All-in-one vloeistof voor zachte lenzen • Hyaluronan

GP Multi

GP Multi is een alles-in-één vloeistof voor het reinigen, desinfecteren, bevochtigen en bewaren van vormstabiele lenzen. De oppervlaktereiniging gebeurt door Poloxamer. Het zorgt ervoor dat er een schoon lensoppervlak ontstaat dat voorkomt dat er zich micro organismen aan hechten. De gecombineerde werking van de twee bevochtigers HPMC en PVP verhoogt het comfort van de lenzen tijdens het dragen. Tevens geeft GP Multi een beschermend en comfortabel laag je om de contactlens. Ook goed te combineren met GP Cleaner.

All-in-one vloeistof voor alle vormstabiele lenzen • Het beste te gebruiken als inzet-/bewaarvloeistof in combinatie met GP Cleaner • Geeft een beschermend en comfortabel laag je om de contactlens

GP Cleaner

GP Cleaner is een zeer effectieve melkwitte cleaner die de meest hardnekkige aanslag verwijdert. Deze non-ionische reinigingsvloeistof bevat deeltjes die lipiden elimineren die zich aan het oppervlak van de contactlens hechten. Gebruik deze reiniger altijd in combinatie met GP Multi.

Reiniger voor alle vormstabiele lenzen • Het beste te gebruiken in combinatie met GP Multi

Lacrifresh Moisture

Lacrifresh Moisture zijn bevochtigingsdruppels voor iedereen, of de gebruiker nu contactlenzen draagt of niet. Lacrifresh Moisture bevat kwalitatief hoogwaardig hyaluronan. Dit is een lichaamseigen stof die zorgt voor een stabiele en lang aanhoudende tranenfilm. Werkt als smeermiddel tussen contactlens, cornea en ooglid.

Bevochtigingsdruppel • Hyaluronan • Geschikt voor droge ogen

Saline Unidose

Saline Unidose is een isotone, gebufferde, steriele zoutoplossing op waterbasis. Saline Unidose heeft een fysiologische pH die ideaal is voor elk oogoppervlak. Saline Unidose heeft net als traanvocht een stabiele pH en osmolariteit. Hierdoor is de vloeistof zeer gebruiksvriendelijk. Saline Unidose is geschikt voor iedereen, of de gebruiker nu contactlenzen draagt of niet. Het product kan namelijk ook worden gebruikt voor het spoelen van het oog en het bevorderen van oculaire hygiëne. Daarnaast kan Saline Unidose ook direct in het oog gedruppeld worden.

Steriele zoutoplossing • Geen conserveringsmiddelen • Veilig door de verlaagde kans op contaminatie

Zie ook

Contactlensaanmeting

Het is voor je zicht en comfort belangrijk dat jouw contactlenzen voldoende (maar niet te veel) bewegen.

Contactlensverzorging

Om veilig en met goed resultaat contactlenzen te kunnen dragen is het belangrijk om ze goed te verzorgen.

Vind opticien

Vind eenvoudig gecertificeerde oogzorgspecialisten bij jou in de buurt via onze storelocator.