Senso Mini Sclera

Senso Mini Sclera

Een maatwerk contactlens bij (gemiddeld tot ernstig) irregulaire cornea's.

+20,00 D t/m -25,00 D
Strength
1 jaar
Usage
Vormstabiel
Type

De Senso Mini Sclera rust op de sclera (oogwit) en overbrugt de cornea (hoornvlies), waardoor deze laatste beschermd is in een bedje van vocht. Uniek is dat de Senso Mini Sclera in meerdere uitvoeringen mogelijk is, zoals perifeer torisch en bitorisch.

Deze kenmerken van Senso Mini Sclera vind je geweldig:

  • De eerste keus scleralens
  • Goede oplossing bij irregulaire cornea’s
  • Comfortabel

De Senso Mini Sclera is ideaal voor mensen met (gemiddeld tot ernstig) irregulaire cornea’s. Wanneer de cornea vervormd of beschadigd (irregulair) is, zijn er met traditionele contactlenzen en brillen vaak geen mogelijkheden meer om de gezichtsscherpte te verbeteren. Een sclera lens is groter en gaat over de cornea heen. Hij rust op de sclera, ofwel het oogwit. De cornea wordt beschermd in een bedje van vocht. Dit biedt veel comfort en een optimale visus.

De Senso Mini Sclera kan dagelijks worden gedragen tot wel een jaar. Wij adviseren deze lens jaarlijks te vervangen. 

Lees voor het gebruik van je vormstabiele lenzen altijd de bijsluiter, te verstrekken door je contactlensspecialist. 

Vloeistofadvies: gebruik een vloeistof geschikt voor vormstabiele contactlenzen met actieve reiniging en optimale desinfectie.

Leveringsbereik:
Radius (r0): 7,00 t/m 9,40 mm in stappen van 0,20 mm
Sterkte (F’v): +20,00 D t/m -25,00 D in stappen van 0,25 D
Diameter (øT): 15,20 t/m 18,00 mm in stappen van 0,40 mm
Sagitta: 0,25 mm t/m 7,25 mm in stappen van 0,25 mm
Perifactor: +8 tot -8 in stappen van 1

Beschikbaar in:
Perifeer torisch (PT)
Beschikbaar in toriciteit: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 (verschil in perifactor)
Bitorisch (PFT)
Cilinder: Front Cil -0,50 D t/m -3,00 D in stappen van 0,25 D
As: 0 graden t/m 180 graden in stappen van 1 graad
Speciale parameters op aanvraag

Technische gegevens:
Middendikte: 0,25 mm
Basisgeometrie: Asferisch
Frontgeometrie: Vol optiek AB-technologie 

Veelgestelde vragen

  • Welke contactlens is het beste voor mijn ogen?

    Dat hangt helemaal af van jezelf en je ogen. Tijdens een oogmeting brengt een oogzorgspecialist je ogen in kaart en wordt er onder meer gekeken naar de sterkte en de vorm van je oog. Daarnaast wordt ook de persoonlijke situatie in kaart gebracht: Wanneer wil je ze gebruiken? Hoe vaak? In welke werkomgeving? Op basis van alle metingen kun je samen de beste lenzen uitkiezen. Ga voor een oogcheck of een advies langs bij de dichtstbijzijnde opticien.
  • Hoe reinig ik mijn lenzen?

    Het is belangrijk om dagelijks je contactlenzen te reinigen. Op het moment dat je de lenzen uithaalt, is het belangrijk dat je ze reinigt, spoelt en ontsmet met de aanbevolen lensvloeistof zoals voorgeschreven of geadviseerd door je contactlensspecialist. Ook contactlenshouders dienen dagelijks geleegd, gereinigd en gespoeld te worden, omdat dit een bron van bacteriegroei kan zijn. Belangrijk is dat lenzen, lenshouders en andere lens gerelateerde producten niet in aanraking komen met (leiding)water vanwege het verhoogde risico op een microbiële keratitis.
  • Lenzen voor mijn kind, waar moet ik op letten?

    Kinderen kunnen al lenzen dragen vanaf gemiddeld 8 jaar oud.(1) Voordat een kind kan starten met dragen van lenzen legt de oogzorgspecialist uit wat het inhoudt om de lenzen te dragen en welke verantwoordelijkheden daarbij komen kijken voor het kind, bijvoorbeeld op het gebied van hygiëne. (1) Charm, J & Cho, P, 2013, High Myopia-Partial Reduction Ortho-k: A 2 year randomized study, Optometry and Vision Science, Vol 90, No 6 P530-539.

Advies van een specialist nodig?