Nachtlenzen corrigeren je ogen terwijl je slaapt

’s Nachts in, overdag uit. Hoe eenvoudig kan het zijn? Slapen met nachtlenzen en overdag haarscherp zien zonder een bril, leesbril of lenzen. Dit wordt ook wel ortho-k genoemd. Ervaar de ultieme vrijheid!

Start vandaag nog als je...

 • Overdag geen bril, leesbril of lenzen wilt dragen
 • Vrijheid wilt in dagelijkse activiteiten
 • Last hebt van hooikoorts
 • Gevoelige of droge ogen hebt en je ogen overdag rust wilt geven
 • Een veilig en omkeerbaar alternatief zoekt voor een laserbehandeling
Allow cookies to see video content

DreamLite® nachtlenzen

's Nachts in, overdag uit. Ervaar de vrijheid van scherp zicht zonder (lees)bril of lenzen.
View product

DreamLite® Zoom nachtlenzen

Overdag scherp zien zonder (lees)bril of lenzen.
View product

Veelgestelde vragen

 • Hoe werken nachtlenzen?

  Nachtlenzen worden speciaal op maat voor jouw ogen gemaakt. Deze lenzen gaan ’s nachts als je slaapt voor jou aan het werk. Door de vorm van de nachtlens wordt de voorkant van het hoornvlies iets afgevlakt. Dit corrigeert je oogfout. Daardoor heb je overdag scherp zicht, zonder bril of lenzen. Dit wordt ook wel orthokeratologie of ortho-k genoemd. Zie het als een beugel voor je ogen. Overdag krijgen je ogen volledige rust. Ideaal voor actievelingen of mensen met droge ogen.
 • Voor wie zijn DreamLite nachtlenzen geschikt?

  DreamLite nachtlenzen zijn geschikt voor mensen met myopie, ofwel bijziendheid. Je hebt dan een min-sterkte. DreamLite heeft een bereik van -0,75D tot -5,00D. Daarnaast kan een cilinder tot maar liefst -2,50 gecorrigeerd worden. Maak je gebruik van een leesadditie? Dan is DreamLite Zoom de oplossing met een additie tot +1,50D. De hele dag scherp zien op alle afstanden. Tip: Vraag altijd om de originele DreamLite nachtlenzen, herkenbaar aan het DreamLite logo!
 • Waar vind ik instructies voor het inzetten en uithalen van mijn DreamLite lenzen?

  Voor elke contactlens geldt dat veiligheid en hygiëne van groot belang is. In onderstaande handleiding leer je hoe de juiste handelingen uit te voeren en om je DreamLite nachtlenzen goed te verzorgen en te reinigen. Door op de juiste manier om te gaan met je lenzen draag je ze veilig en comfortabel. Neem met vragen altijd contact op met je contactlensspecialist.
  Handleiding DreamLite nachtlenzen
 • Lenzen voor mijn kind, waar moet ik op letten?

  Kinderen kunnen al lenzen dragen vanaf gemiddeld 8 jaar oud.(1) Voordat een kind kan starten met dragen van lenzen legt de oogzorgspecialist uit wat het inhoudt om de lenzen te dragen en welke verantwoordelijkheden daarbij komen kijken voor het kind, bijvoorbeeld op het gebied van hygiëne. (1) Charm, J & Cho, P, 2013, High Myopia-Partial Reduction Ortho-k: A 2 year randomized study, Optometry and Vision Science, Vol 90, No 6 P530-539.