Zachte contactlenzen

Zachte lenzen vormen zich soepel naar de vorm van je ogen. Het materiaal waarvan zachte lenzen zijn gemaakt zorgt ervoor dat er ruimschoots voldoende zuurstof en traanvocht door de lens heen kan. Dit houdt je ogen gezond en de lens voelt extra comfortabel aan.

CooperVision Specialty EyeCare biedt hoogwaardige zachte contactlenzen op maat. Ga voor de juiste match, immers; je ogen kun je niet veranderen, je lenzen wel.

Ga voor zacht, zachter, zachtst

 • Optimaal draagcomfort 
 • Korte gewenningstijd
 • In vrijwel alle sterktes verkrijgbaar

Onze contactlensoplossingen

BYO Premium

Een zachte maatwerk lens voor de optimale passing, het perfecte zicht en maximaal draagcomfort.
View product

BYO AB

Een zachte contactlens op maat, met technisch hoogwaardige afwerking middels AB-technologie.
View product

Veelgestelde vragen

 • Welke contactlens is het beste voor mijn ogen?

  Dat hangt helemaal af van jezelf en je ogen. Tijdens een oogmeting brengt een oogzorgspecialist je ogen in kaart en wordt er onder meer gekeken naar de sterkte en de vorm van je oog. Daarnaast wordt ook de persoonlijke situatie in kaart gebracht: Wanneer wil je ze gebruiken? Hoe vaak? In welke werkomgeving? Op basis van alle metingen kun je samen de beste lenzen uitkiezen. Ga voor een oogcheck of een advies langs bij de dichtstbijzijnde opticien.
 • Waarom zijn BYO zachte contactlenzen een goede keuze?

  BYO Premium maatwerklenzen worden volledig op jouw ogen berekend met behulp van de nieuwste technieken. Door het oog tot wel 15 mm in kaart te brengen weten we exact wat de bolling van het oog is en of er ergens kleine oneffenheden zitten. Dat is precies het verschil tussen redelijk, of perfect passende lenzen.
 • Hoe reinig ik mijn lenzen?

  Het is belangrijk om dagelijks je contactlenzen te reinigen. Op het moment dat je de lenzen uithaalt, is het belangrijk dat je ze reinigt, spoelt en ontsmet met de aanbevolen lensvloeistof zoals voorgeschreven of geadviseerd door je contactlensspecialist. Ook contactlenshouders dienen dagelijks geleegd, gereinigd en gespoeld te worden, omdat dit een bron van bacteriegroei kan zijn. Belangrijk is dat lenzen, lenshouders en andere lens gerelateerde producten niet in aanraking komen met (leiding)water vanwege het verhoogde risico op een microbiële keratitis.