Multifocale contactlenzen

Moeite met het lezen van de kleine lettertjes? Geen zorgen, bijna iedereen krijgt hiermee te maken. Dit heet presbyopie en begint meestal vanaf 40-jarige leeftijd. Naarmate je ouder wordt, neemt de elasticiteit van je ooglens af en wordt het scherpstellen op korte afstand moeilijker. Dit merk je vooral goed tijdens het lezen of werken op korte afstand. Het oog kan zich minder goed focussen en heeft een leesadditie nodig om dit te corrigeren. Geen zin in een leesbril? Kies voor multifocale contactlenzen. De hele dag zie je scherp, zowel veraf als dichtbij.

Multifocale lenzen zijn lenzen waarmee je op alle afstanden scherp kunt zien.  Een ideale oplossing voor enkelvoudige contactlensdragers, presbyopen en actievelingen.

Jouw oog, jouw lens

 • Dichtbij en veraf scherp zicht
 • Geen leesbril meer nodig
 • Snelle gewenning

Onze contactlensoplossingen

DreamLite® Zoom nachtlenzen

Overdag scherp zien zonder (lees)bril of lenzen.
View product

Senso Select Zoom

Een vormstabiele lens die een uitstekende visus op elke afstand mogelijk maakt.
View product

Senso Select Duo

Een perfect multifocaal leessegment voor de volledige Senso Select contactlenzen range.
View product

BYO Royal

Een zachte bifocale contactlens op maat gemaakt, met een speciaal leesgedeelte onderin de lens. Altijd zowel dichtbij als veraf scherp zicht.
View product

Veelgestelde vragen

 • Wat veroorzaakt presbyopie?

  Presbyopie – ook wel ouderdomsverziendheid - is een natuurlijk proces waarbij het zicht van dichtbij wazig wordt. Meestal gebeurt dit rond de veertig jaar, maar dit kan ook eerder of later gebeuren. Om goed te kunnen focussen op voorwerpen dichtbij moet je ooglens zich boller maken (accommoderen). De ooglens wordt door de jaren heen minder elastisch waardoor dit steeds lastiger wordt. Het accommodatievermogen wordt minder. Een leesbril of multifocale contactlenzen bieden hier de uitkomst.
 • Welke contactlens is het beste voor mijn ogen?

  Dat hangt helemaal af van jezelf en je ogen. Tijdens een oogmeting brengt een oogzorgspecialist je ogen in kaart en wordt er onder meer gekeken naar de sterkte en de vorm van je oog. Daarnaast wordt ook de persoonlijke situatie in kaart gebracht: Wanneer wil je ze gebruiken? Hoe vaak? In welke werkomgeving? Op basis van alle metingen kun je samen de beste lenzen uitkiezen. Ga voor een oogcheck of een advies langs bij de dichtstbijzijnde opticien.
 • Wat zijn de voordelen van contactlenzen?

  Contactlenzen bieden vrijheid, eindeloze mogelijkheden en voor sommigen zijn ze zelfs de enige kans op goed zicht. De voordelen van contactlenzen: • Ze zijn ideaal bij sport en beweging; • Contactlenzen kunnen niet beslaan; • Ze bieden (t.o.v. brillen) doorgaans een breder gezichtsveld met minder beeldvervorming; • Ze zijn onzichtbaar; • Contactlenzen zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar.