Medische contactlenzen

Een beschadigd hoornvlies of een (medische) oogaandoening kan ervoor zorgen dat je slechter gaat zien. Het hoornvlies is niet meer mooi glad en dit verstoort het licht wat in je ogen binnenkomt. Deze oogproblemen zijn niet altijd te verbeteren met brillenglazen, maar vaak wel met speciale contactlenzen. Een speciale contactlens op het oog zorgt ervoor dat het oppervlak weer mooi glad wordt zodat het licht weer goed in je ogen binnenkomt.

Onze medische contactlenzen zijn speciaal ontworpen voor onder meer keratoconus (kegelvormige afwijking van het hoornvlies), een beschadigd of onregelmatig hoornvlies en postrefractieve chirurgie. Ook voor (zeer) droge of pijnlijke ogen kunnen onze medische contactlenzen een oplossing bieden.

Eerste hulp bij jouw ogen

 • Goede oplossing bij verschillende oogaandoeningen
 • Bied uitkomst waar traditionele contactlenzen en brillenglazen geen optie zijn
 • Speciale maatwerk lens
 • Met medische verklaring oogarts is vergoeding zorgverzekeraar mogelijk

Onze contactlensoplossingen

Senso Easy Sclera

Een kleinere sclerale lens geschikt voor ogen waarbij een zachte of vormstabiele lens voor onvoldoende comfort en/of visus zorgt.
View product

Senso Mini Sclera

Een maatwerk contactlens bij (gemiddeld tot ernstig) irregulaire cornea's.
View product

Senso Full Sclera

Een maatwerk contactlens voor zeer irregulaire cornea's.
View product

Senso KC

Een vormstabiele lens, ontwikkeld voor de toepassing bij milde tot gevorderde keratoconus.
View product

Senso KCQ

Een vormstabiele lens, ontwikkeld voor de toepassing bij gevorderde keratoconus.
View product

BYO Premium KC

Een maatwerk zachte silicone hydrogel contactlens voor keratoconus.
View product

Senso E Min

Een ideale contactlensoplossing voor het oog na refractieve chirurgie.
View product

Veelgestelde vragen

 • Wat is een sclera lens?

  Sclera contactlenzen zijn groter dan normale contactlenzen. Normale contactlenzen bedekken ongeveer je hoornvlies (het doorzichtige deel van het oog, voor de iris). Sclera lenzen daarentegen zijn groter: die overbruggen gedeeltelijk of volledig het oogwit, oftewel de sclera. “Dat zit vast niet fijn.” Juist wel! In tegenstelling tot het hoornvlies is de sclera relatief ongevoelig. Je voelt ze dus niet zitten. Dat maakt dat deze lenzen als zeer comfortabel ervaren worden.
 • Welke contactlens is het beste voor mijn ogen?

  Dat hangt helemaal af van jezelf en je ogen. Tijdens een oogmeting brengt een oogzorgspecialist je ogen in kaart en wordt er onder meer gekeken naar de sterkte en de vorm van je oog. Daarnaast wordt ook de persoonlijke situatie in kaart gebracht: Wanneer wil je ze gebruiken? Hoe vaak? In welke werkomgeving? Op basis van alle metingen kun je samen de beste lenzen uitkiezen. Ga voor een oogcheck of een advies langs bij de dichtstbijzijnde opticien.
 • Lenzen voor mijn kind, waar moet ik op letten?

  Kinderen kunnen al lenzen dragen vanaf gemiddeld 8 jaar oud.(1) Voordat een kind kan starten met dragen van lenzen legt de oogzorgspecialist uit wat het inhoudt om de lenzen te dragen en welke verantwoordelijkheden daarbij komen kijken voor het kind, bijvoorbeeld op het gebied van hygiëne. (1) Charm, J & Cho, P, 2013, High Myopia-Partial Reduction Ortho-k: A 2 year randomized study, Optometry and Vision Science, Vol 90, No 6 P530-539.