Myopie management: voorkom dat kinderogen achteruitgaan

Oogzorgspecialisten slaan alarm: myopie komt steeds vaker en op steeds jongere leeftijd voor. Ook de mate van myopie wordt steeds extremer. Nu al is een kwart van de 13-jarigen in Nederland bijziend.1 Myopie is binnenkort de nummer 1 oorzaak van blindheid.2 Voorspeld wordt dat zo’n 30 procent van de wereldbevolking volgend jaar myoop is.3 Jongeren zijn de meest kwetsbare groep.Wat ga jij doen tegen de myopie-epidemie? 

 

Jouw partner voor myopie management

Het World Council of Optometry roept op om myopie management als zorgstandaard te implementeren in de praktijk. Vanuit CooperVision Specialty EyeCare zijn we al sinds 2017 bezig op het gebied van myopie management en bieden wij een uniek aanbod voor oogzorgspecialisten. Hoe we samen de strijd aan kunnen gaan tegen myopie? Annemarie Brüning gaat met Nataly Analbers hierover in gesprek. Bekijk de video!

 

Allow cookies to see video content

Ondersteuning en tools

Als Myopie Management Expert krijg je allerlei handvatten, tools en tips aangereikt. Hiermee heb je alle middelen en kennis in huis om de juiste maatwerkoplossing voor myopie management aan te kunnen bieden.

Myopie management oplossingen

Helaas is myopie nog niet te genezen. Wel kan de specialist een aantal behandelingen aanbieden die myopie afremmen. De oplossingen die CooperVision Specialty EyeCare biedt

SightGlass Vision™

Een uniek brillenglas om de ontwikkeling van myopie bij kinderen vanaf 6 jaar te vertragen.
View product

MiSight® 1 day

Dé zachte kinderdaglens waarvan bewezen is dat die myopie bij kinderen afremt.
View product

DreamLite® MC nachtlenzen

Dé nachtlens waarvan bewezen is dat deze progressieve myopie bij kinderen remt.
View product

Partnership met Oogfonds

Om bewustzijn en tijdige herkenning van myopie te vergroten, is voorlichting nodig. Stichting het Oogfonds en contactlenzenfabrikant CooperVision SEC versterken elkaar hierin. De organisaties trekken samen op als het gaat om bewustwording creëren bij ouders/verzorgers en kinderen omtrent myopie en leren van elkaars expertise. Beide werken met een eigen campagne, maar met hetzelfde doel: zorgen voor kinderogen en het voorkomen van oogaandoeningen op latere leeftijd. Help je mee als oogzorgspecialist?
 

CE Markering

DreamLite® ortho-k lenzen van CooperVision SEC krijgen Europese goedkeuring voor vertragen van myopieprogressie.

Meer Leren?

Dat kan eenvoudig via onze leeromgeving: de CooperVision SEC Academy.

WCO-resolutie Standard of Care

Steun de belangrijke resolutie voor myopie management!

1NOS nl Kwart 13-jarigen bijziend, onderzoekers waarschuwen voor telefoongebruik. Jun, 2018. NRC.nl. Forse toename Blindheid Dreigt. Dec, 2017. 3 Holden BA, Fricke TR, Wilson DA et al. Global Prevalence of Myopia and High Myopia and Temporal Trends from 2000 through 2050. Ophthalmology. 2016; 123:1036-42. 4 Morgan P. Is Myopia Control the Next Contact Lens Revolution? The Optician, 2016.