Myopie management: voorkom dat kinderogen achteruitgaan

Oogzorgspecialisten slaan alarm: myopie komt steeds vaker en op steeds jongere leeftijd voor. Ook de mate van myopie wordt steeds extremer. Nu al is een kwart van de 13-jarigen in Nederland bijziend.1 Bijziendheid is binnenkort de nummer 1 oorzaak van blindheid.2 Voorspeld wordt dat zo’n 30 procent van de wereldbevolking volgend jaar bijziend is.3 Jongeren zijn de meest kwetsbare groep.Wat ga jij doen tegen de myopie-epidemie? 

 

Jouw partner voor myopie management

Het World Council of Optometry roept op om myopie management als zorgstandaard te implementeren in de praktijk. Vanuit CooperVision Specialty EyeCare zijn we al sinds 2017 bezig op het gebied van myopie management en bieden wij een uniek aanbod voor oogzorgspecialisten. Hoe we samen de strijd aan kunnen gaan tegen myopie? Annemarie Brüning gaat met Nataly Analbers hierover in gesprek. Bekijk de video!

 

Myopie Management Expert

Een Myopie Management Expert (MME) doet er alles aan om progressieve myopie bij kinderen en jongeren te managen. Na het succesvol afronden van de training via de CooperVision SEC Academy, krijgen oogzorgspecialisten een compleet pakket om aan de slag te gaan met myopie management, bestaande uit drie optische interventies, de nieuwste studieresultaten, opleiding, en de tools om de myopie managementstrategie te bepalen en te monitoren.

Ondersteuning en tools

Als Myopie Management Expert krijg je allerlei handvatten, tools en tips aangereikt. Hiermee heb je alle middelen en kennis in huis om de juiste maatwerkoplossing voor myopie management aan te kunnen bieden.

Myopie management oplossingen

Helaas is bijziendheid nog niet te genezen. Wel kan de specialist een aantal behandelingen aanbieden die bijziendheid afremmen. De oplossingen die CooperVision Specialty EyeCare biedt

SightGlass Vision™

Een uniek brillenglas om de ontwikkeling van bijziendheid bij kinderen vanaf 6 jaar te vertragen.
View product

MiSight® 1 day

Dé zachte kinderdaglens waarvan bewezen is dat die bijziendheid bij kinderen afremt.
View product

DreamLite® MC nachtlenzen

Dé nachtlens waarvan bewezen is dat deze progressieve bijziendheid bij kinderen remt.
View product

BYO Premium MC

Een zachte lens op maat speciaal geleverd voor myopie management
View product

Partnership met Oogfonds

Om bewustzijn en tijdige herkenning van myopie te vergroten, is voorlichting nodig. Stichting het Oogfonds en contactlenzenfabrikant CooperVision SEC versterken elkaar hierin. De organisaties trekken samen op als het gaat om bewustwording creëren bij ouders/verzorgers en kinderen omtrent myopie en leren van elkaars expertise. Beide werken met een eigen campagne, maar met hetzelfde doel: zorgen voor kinderogen en het voorkomen van oogaandoeningen op latere leeftijd. Help je mee als oogzorgspecialist?
 

OogCheckWeken

Vanuit CooperVision Specialty EyeCare hechten wij veel waarde aan goede oogzorg voor iedereen, juist bij kinderen. Als bijziendheid tijdig wordt herkend, dan kan er eerder actie worden ondernomen. Controle van de kinderogen hoort daar natuurlijk ook bij. Daarom organiseren wij twee keer per jaar landelijke OogCheckWeken.

NEMO

Van 10 juli t/m 31 oktober 2021 staat het zintuig ‘zien’ centraal in NEMO Science Museum.

CE Markering

DreamLite® ortho-k lenzen van CooperVision SEC krijgen Europese goedkeuring voor vertragen van myopieprogressie.

Meer Leren?

Dat kan eenvoudig via onze leeromgeving: de CooperVision SEC Academy.

1 NOS nl Kwart 13-jarigen bijziend, onderzoekers waarschuwen voor telefoongebruik. Jun, 2018.
2 NRC.nl. Forse toename Blindheid Dreigt. Dec, 2017.
3 Holden BA, Fricke TR, Wilson DA et al. Global Prevalence of Myopia and High Myopia and Temporal Trends from 2000 through 2050. Ophthalmology. 2016; 123:1036-42.
4 Morgan P. Is Myopia Control the Next Contact Lens Revolution? The Optician, 2016.