Senso Select

Senso Select

Een combinatie van optimaal draagcomfort en een perfecte visus.

+20,00 D t/m -20,00 D
Strength
2 jaar
Usage
Vormstabiel
Type

Haarscherp, comfortabel, individueel design, hoogwaardig materiaal. Een vormstabiele lens zonder zichtbare overgangen. Senso Select biedt een combinatie van optimaal draagcomfort en een perfecte visus.

Deze kenmerken van Senso Select vind je geweldig:

 • Eerste keus bij vormstabiel
 • Korte gewenningstijd
 • Perfecte optiek

De Senso Select is de ideale lens voor iedereen die hoge eisen stelt aan goed zicht in combinatie met maximaal comfort. De lens heeft een korte gewenningstijd. Senso Select is ook verkrijgbaar met een multifocaal segment voor mensen met een leesadditie.

Een van de belangrijkste eigenschappen van de harde lens is dat deze slecht zicht door afwijkende krommingen van het hoornvlies, zoals cilinders, kan opheffen. Deze vormvaste lens zorgt ervoor met behulp van de traanlaag dat onregelmatigheden in het hoornvlies worden gecorrigeerd. Hierdoor ervaar je optimaal scherp zicht. 

Lees voor het gebruik van je vormstabiele lenzen altijd de bijsluiter, te verstrekken door je contactlensspecialist.
 

Vloeistofadvies: gebruik een vloeistof geschikt voor vormstabiele contactlenzen met actieve reiniging en optimale desinfectie.

Leveringsbereik:
Radius (r0): 7,10 t/m 9,00 mm in stappen van 0,05 mm
Sterkte (F’v): +20,00 D t/m -20,00 D in stappen van 0,25 D 
Diameter (ØT): 9,3 t/m 10,8 mm in stappen van 0,30 mm. Standaard (øT): 9,90 mm
Excentriciteit: 0,3, 0,45* en 0,6 
*Standaard. Speciale parameters op aanvraag

Technische gegevens:
Minimale middendikte: 0,13 mm (-3,00 D)
Basisgeometrie: Volledig asferisch
Frontgeometrie: Vol optiek AB-technologie

Veelgestelde vragen

 • Welke contactlens is het beste voor mijn ogen?

  Dat hangt helemaal af van jezelf en je ogen. Tijdens een oogmeting brengt een oogzorgspecialist je ogen in kaart en wordt er onder meer gekeken naar de sterkte en de vorm van je oog. Daarnaast wordt ook de persoonlijke situatie in kaart gebracht: Wanneer wil je ze gebruiken? Hoe vaak? In welke werkomgeving? Op basis van alle metingen kun je samen de beste lenzen uitkiezen. Ga voor een oogcheck of een advies langs bij de dichtstbijzijnde opticien.
 • Hoe reinig ik mijn lenzen?

  Het is belangrijk om dagelijks je contactlenzen te reinigen. Op het moment dat je de lenzen uithaalt, is het belangrijk dat je ze reinigt, spoelt en ontsmet met de aanbevolen lensvloeistof zoals voorgeschreven of geadviseerd door je contactlensspecialist. Ook contactlenshouders dienen dagelijks geleegd, gereinigd en gespoeld te worden, omdat dit een bron van bacteriegroei kan zijn. Belangrijk is dat lenzen, lenshouders en andere lens gerelateerde producten niet in aanraking komen met (leiding)water vanwege het verhoogde risico op een microbiële keratitis.
 • Lenzen voor mijn kind, waar moet ik op letten?

  Kinderen kunnen al lenzen dragen vanaf gemiddeld 8 jaar oud.(1) Voordat een kind kan starten met dragen van lenzen legt de oogzorgspecialist uit wat het inhoudt om de lenzen te dragen en welke verantwoordelijkheden daarbij komen kijken voor het kind, bijvoorbeeld op het gebied van hygiëne. (1) Charm, J & Cho, P, 2013, High Myopia-Partial Reduction Ortho-k: A 2 year randomized study, Optometry and Vision Science, Vol 90, No 6 P530-539.

Advies van een specialist nodig?