MiSight® 1 day

MiSight® 1 day

Dé zachte kinderdaglens die myopie bij kinderen afremt.1

-0,25 D tot -10,00 D
Strength
Daglens
Usage
Zacht
Type

MiSight® 1 day met ActivControl® Technologie is ontwikkeld om progressieve myopie te remmen. MiSight® 1 day is een zachte daglens, waardoor deze erg comfortabel is en eenvoudig in gebruik. 

Deze kenmerken van MiSight® 1 day vind je geweldig:

 • Speciaal voor myopie management
 • Dagelijkse vervanging
 • Comfortabel en eenvoudig

CE-certificering 
MiSight® 1 day is de eerste on-label zachte daglens voor myopie management waarvan middels langlopend wetenschappelijk onderzoek bewezen is dat deze het verergeren van bijziendheid vermindert.1 Naast de CE-certificering in Europa is de laatste kroon op dit werk de eerste FDA-goedkeuring op de Amerikaanse markt voor een contactlens die bijziendheid remt. Het officiële persbericht tref je hier.  

Deze lens is ontwikkeld voor jongeren met een indicatie voor progressieve myopie (bijziendheid). Myopie hoeft op zich niet gevaarlijk te zijn. Echter, myopie kan vooral bij jongeren sterk toenemen. De sterkste toename vindt meestal plaats tussen de 6 en 17 jaar.2 Hoge myopie kan leiden tot ernstige oogproblemen zoals staar, glaucoom en netvliesloslating.3 MiSight® daglenzen zijn speciaal ontwikkeld om de verergering van myopie bij kinderen zo veel mogelijk af te remmen met het doel om hoge myopie - en de bijbehorende zichtproblemen - op latere leeftijd te voorkomen. Dit heet myopie management. Myopie management is maatwerk. Een Myopie Management Expert kan je goed adviseren welke behandeling het beste is voor jouw kind. Het voordeel van MiSight® daglenzen is dat ze erg comfortabel zijn en heel eenvoudig in gebruik. Kinderen kunnen al lenzen dragen vanaf gemiddeld 8 jaar oud.    

Als je myoop bent zie je dichtbij goed, terwijl je veraf juist wazig ziet. Dit wazige zicht komt omdat je oog in de (as)lengte zo sterk groeit dat de afbeelding waar je naar kijkt niet meer óp het netvlies afgebeeld wordt, maar ervóór. Je oog is als het ware te lang. Als het oog nog langer groeit (hoog myoop) neemt het risico op vervelende oogaandoeningen zoals netvliesloslating enorm toe. Vooral bij jongeren gaat deze groei snel.3 

Het unieke ontwerp van MiSight® 1 day heeft speciale behandelzones met ActivControl® Technologie. In de contactlens zijn speciale ringen aangebracht waardoor de verergering van de bijziendheid actief wordt geremd én je tegelijkertijd scherp zicht hebt ongeacht verschillende pupildiameters en lenscentratie. 

MiSight® 1 day is een daglens en dient elke dag vervangen te worden. Voor maximale werking van de therapie is een minimale draagtijd van 6+ dagen per week en 10+ uur per dag van belang.

 

Het dragen van contactlenzen brengt een mogelijk risico van een infectie met zich mee. Volg daarom altijd het advies van de specialist op en ga op de juiste manier met lenzen om. Lenzen mogen bijvoorbeeld nooit gereinigd worden met water of speeksel, hier zitten bacteriën die schadelijk kunnen zijn voor het oog. Was voor het inzetten van lenzen altijd je handen grondig met milde zeep. Vermijd zeep die lanoline, crèmes en of parfums bevat. Spoel je handen goed af met water en droog ze af met een schone, pluisvrije theedoek. Doe je lenzen niet in bij geïrriteerde ogen. Zie voor alle informatie over hoe lenzen goed te reinigen, bewaren en te gebruiken de bijsluiter. Deze is te verkrijgen bij de specialist. De specialist werkt volgens een protocol en zorgt dat je goed geïnformeerd wordt en je ogen regelmatig gecontroleerd worden. Om te bevestigen dat beide partijen de veiligheidsvoorschriften zullen opvolgen, zal de specialist je vragen om een lens-overeenkomst te tekenen. 

Lees voor het gebruik van je zachte lenzen altijd de bijsluiter, te verstrekken door je contactlensspecialist.

MiSight® 1 day is een daily disposable contactlens. Deze vervang je dagelijks. Daarom heb je bij deze lens geen contactlensvloeistoffen nodig voor reiniging en onderhoud. 

Leveringsbereik:
Sterkte (F’v): -0,25 D tot -10,00 D 
-0,25 D tot -6,00 D in stappen van 0,25 D
-6,00 D tot -10,00 D in stappen van 0,50 D


Technische gegevens:
Materiaal: omafilcon A
Watergehalte: 60%
Dk/t: 28 (-3,00 D)
Basiscurve: 8,7 mm
Diameter: 14,2 mm
Optisch design: ActivControl® Technologie
Verpakking: Beschikbaar in 30-pack en 90-pack

Veelgestelde vragen

 • Welke contactlens is het beste voor mijn ogen?

  Dat hangt helemaal af van jezelf en je ogen. Tijdens een oogmeting brengt een oogzorgspecialist je ogen in kaart en wordt er onder meer gekeken naar de sterkte en de vorm van je oog. Daarnaast wordt ook de persoonlijke situatie in kaart gebracht: Wanneer wil je ze gebruiken? Hoe vaak? In welke werkomgeving? Op basis van alle metingen kun je samen de beste lenzen uitkiezen. Ga voor een oogcheck of een advies langs bij de dichtstbijzijnde opticien.
 • Hoe reinig ik mijn lenzen?

  Het is belangrijk om dagelijks je contactlenzen te reinigen. Op het moment dat je de lenzen uithaalt, is het belangrijk dat je ze reinigt, spoelt en ontsmet met de aanbevolen lensvloeistof zoals voorgeschreven of geadviseerd door je contactlensspecialist. Ook contactlenshouders dienen dagelijks geleegd, gereinigd en gespoeld te worden, omdat dit een bron van bacteriegroei kan zijn. Belangrijk is dat lenzen, lenshouders en andere lens gerelateerde producten niet in aanraking komen met (leiding)water vanwege het verhoogde risico op een microbiële keratitis.
 • Lenzen voor mijn kind, waar moet ik op letten?

  Kinderen kunnen al lenzen dragen vanaf gemiddeld 8 jaar oud.(1) Voordat een kind kan starten met dragen van lenzen legt de oogzorgspecialist uit wat het inhoudt om de lenzen te dragen en welke verantwoordelijkheden daarbij komen kijken voor het kind, bijvoorbeeld op het gebied van hygiëne. (1) Charm, J & Cho, P, 2013, High Myopia-Partial Reduction Ortho-k: A 2 year randomized study, Optometry and Vision Science, Vol 90, No 6 P530-539.

Advies van een specialist nodig?


 

1 Chamberlain P et al. A 3-year Randomized Clinical Trial of MiSight Lenses for Myopia Control. Optom Vis Sci 2019;96:556–567
2 Morgan P. Is Myopia Control the Next Contact Lens Revolution? The Optician 2016.
3 Flitcroft DI. The complex interactions of retinal, optical and environmental factors in myopia aetiology. Prog Retin Eye Res. 2012 Nov;31:622-660.
4 Walline JJ, Greiner KL, McVey ME, et al. Multifocal Contact Lens Myopia Control. 2013 1040-5488/13/9011-1207/0 VOL 90, NO. 11.