Senso KCQ

Senso KCQ

Een vormstabiele lens, ontwikkeld voor de toepassing bij gevorderde keratoconus.

+20,00 D t/m -30,00 D
Strength
1 jaar
Usage
Vormstabiel
Type

Senso KCQ is speciaal ontworpen voor gevorderde keratoconus en dé keuze wanneer Senso KC geen oplossing meer biedt. Het unieke kwadrantspecifieke design is ontworpen met als doel om perfect te passen op de typische druppel (kegel) vorm van de gevorderde keratoconus.

Deze kenmerken van Senso KCQ vind je geweldig:

 • Eerste keus bij gevorderde keratoconus
 • Kwadrantspecifiek
 • Prismatische stabilisatie

De Senso KCQ lens biedt een ideale passing bij gevorderde keratoconus. Keratoconus is een afwijking aan het hoornvlies, waarbij deze verandert van de standaard bolle vorm naar een spitse (kegel) vorm. Deze vorm maakt dat reguliere contactlenzen aan de onderzijde te veel af staan en dus niet goed passen. Bij een extreme(re) kegelvorm is het risico dat een contactlens uit wordt geduwd door het onderste ooglid. Senso KCQ is speciaal ontworpen om dit tegen te gaan en tegelijkertijd optimaal comfort te bieden. Een gekwalificeerde optometrist, oogarts of contactlensspecialist kan keratoconus vaststellen. 

De Senso KCQ lens kan dagelijks worden gedragen tot wel een jaar. Wij adviseren deze lens jaarlijks te vervangen.

Lees voor het gebruik van je vormstabiele lenzen altijd de bijsluiter, te verstrekken door je contactlensspecialist.

Vloeistofadvies: gebruik een vloeistof geschikt voor vormstabiele contactlenzen met actieve reiniging en optimale desinfectie.

Leveringsbereik:   
Radius (r0): 5,50 mm t/m 9,00 mm in stappen van 0,05 mm
Sterkte (F’v): +20,00 D t/m -30,00 D in stappen van 0,25 D
Diameter (øT): 9,00 mm t/m 10,50 mm in stappen van 0,30 mm
Prisma (Δ): 1,25 Δ

Perifactor Eccentriciteit Perifactor inferior

Eccentriciteit inferior

1 tot 0,70 0 0,40
2 0,70 t/m 1,00 -2

0,20

3 1,00 t/m 1,20 -4 0,00
4 1,20 t/m 1,50 -6 -0,20

Bereikbaar in:
Senso KCQ F (Fronttorisch)
Cilinder: -0,50 D t/m -2,00 D in stappen van 0,25 D
As: 0 graden t/m 180 graden in stappen van 5 graden

Technische gegevens:
Middendikte: 0,18 mm
Basisgeometrie: Asferisch
Frontgeometrie: Vol optiek AB-technologie

Veelgestelde vragen

 • Welke contactlens is het beste voor mijn ogen?

  Dat hangt helemaal af van jezelf en je ogen. Tijdens een oogmeting brengt een oogzorgspecialist je ogen in kaart en wordt er onder meer gekeken naar de sterkte en de vorm van je oog. Daarnaast wordt ook de persoonlijke situatie in kaart gebracht: Wanneer wil je ze gebruiken? Hoe vaak? In welke werkomgeving? Op basis van alle metingen kun je samen de beste lenzen uitkiezen. Ga voor een oogcheck of een advies langs bij de dichtstbijzijnde opticien.
 • Hoe reinig ik mijn lenzen?

  Het is belangrijk om dagelijks je contactlenzen te reinigen. Op het moment dat je de lenzen uithaalt, is het belangrijk dat je ze reinigt, spoelt en ontsmet met de aanbevolen lensvloeistof zoals voorgeschreven of geadviseerd door je contactlensspecialist. Ook contactlenshouders dienen dagelijks geleegd, gereinigd en gespoeld te worden, omdat dit een bron van bacteriegroei kan zijn. Belangrijk is dat lenzen, lenshouders en andere lens gerelateerde producten niet in aanraking komen met (leiding)water vanwege het verhoogde risico op een microbiële keratitis.
 • Lenzen voor mijn kind, waar moet ik op letten?

  Kinderen kunnen al lenzen dragen vanaf gemiddeld 8 jaar oud.(1) Voordat een kind kan starten met dragen van lenzen legt de oogzorgspecialist uit wat het inhoudt om de lenzen te dragen en welke verantwoordelijkheden daarbij komen kijken voor het kind, bijvoorbeeld op het gebied van hygiëne. (1) Charm, J & Cho, P, 2013, High Myopia-Partial Reduction Ortho-k: A 2 year randomized study, Optometry and Vision Science, Vol 90, No 6 P530-539.

Advies van een specialist nodig?