Senso E Min

Senso E Min

Een ideale contactlensoplossing voor het oog na refractieve chirurgie.

+20,00 D t/m -20,00 D
Strength
1 jaar
Usage
Vormstabiel
Type

De Senso E Min is ontworpen voor de postrefractieve cornea met minimale irregulariteit. Deze maatwerk lens biedt een perfecte passing en is eerste keuze bij rest-ametropie (resterende oogafwijking, ofwel bijziend ofwel verziend).

Deze kenmerken van Senso E Min vind je geweldig:

 • Eerste keuze bij rest-ametropie na refractieve chirurgie
 • Reversed binnengeometrie
 • Oplossing voor post-refractieve chirurgie met minimale irregulariteit.

Senso E Min lenzen zijn speciaal ontworpen voor mensen die refractiechirurgie hebben ondergaan. Refractiechirurgie is het, door middel van een operatieve ingreep, permanent corrigeren van de refractieafwijking (oogfout). Een voorbeeld hiervan is ooglaseren. Soms lukt dit niet volledig en blijft er een kleine afwijking over. Senso E Min is een lens ontworpen om te passen op de speciale vorm van de cornea na zo’n ingreep.

De Senso E Min lens kan dagelijks worden gedragen tot wel een jaar. Wij adviseren deze lens jaarlijks te vervangen.

Lees voor het gebruik van je vormstabiele lenzen altijd de bijsluiter, te verstrekken door je contactlensspecialist.

Vloeistofadvies: gebruik een vloeistof geschikt voor vormstabiele contactlenzen met actieve reiniging en optimale desinfectie.

Leveringsbereik:
Radius (r0): 7,10 mm t/m 9,00 mm in stappen van 0,05 mm 
Excentriciteit: -0,20 t/m -0,40 in stappen van 0,10
Sterkte (F’v): +20,00 D t/m -20,00 D in stappen van 0,25 D
Diameter (øT):  9,60 / 9,90 / 10,20*/ 10,50 / 10,80 mm *standaard
Speciale parameters op aanvraag

Technische gegevens:
Middendikte: 0,18 mm
Basisgeometrie: Asferisch
Frontgeometrie: Vol optiek AB-technologie

Veelgestelde vragen

 • Welke contactlens is het beste voor mijn ogen?

  Dat hangt helemaal af van jezelf en je ogen. Tijdens een oogmeting brengt een oogzorgspecialist je ogen in kaart en wordt er onder meer gekeken naar de sterkte en de vorm van je oog. Daarnaast wordt ook de persoonlijke situatie in kaart gebracht: Wanneer wil je ze gebruiken? Hoe vaak? In welke werkomgeving? Op basis van alle metingen kun je samen de beste lenzen uitkiezen. Ga voor een oogcheck of een advies langs bij de dichtstbijzijnde opticien.
 • Hoe reinig ik mijn lenzen?

  Het is belangrijk om dagelijks je contactlenzen te reinigen. Op het moment dat je de lenzen uithaalt, is het belangrijk dat je ze reinigt, spoelt en ontsmet met de aanbevolen lensvloeistof zoals voorgeschreven of geadviseerd door je contactlensspecialist. Ook contactlenshouders dienen dagelijks geleegd, gereinigd en gespoeld te worden, omdat dit een bron van bacteriegroei kan zijn. Belangrijk is dat lenzen, lenshouders en andere lens gerelateerde producten niet in aanraking komen met (leiding)water vanwege het verhoogde risico op een microbiële keratitis.
 • Lenzen voor mijn kind, waar moet ik op letten?

  Kinderen kunnen al lenzen dragen vanaf gemiddeld 8 jaar oud.(1) Voordat een kind kan starten met dragen van lenzen legt de oogzorgspecialist uit wat het inhoudt om de lenzen te dragen en welke verantwoordelijkheden daarbij komen kijken voor het kind, bijvoorbeeld op het gebied van hygiëne. (1) Charm, J & Cho, P, 2013, High Myopia-Partial Reduction Ortho-k: A 2 year randomized study, Optometry and Vision Science, Vol 90, No 6 P530-539.

Advies van een specialist nodig?