DreamLite® MC nachtlenzen

DreamLite® MC nachtlenzen

Dé nachtlens waarvan bewezen is dat deze progressieve myopie bij kinderen remt.1

-0,75 D tot -5,00 D
Strength
Nacht
Usage
Vormstabiel
Type

Deze slimme, op maat gemaakte, contactlens is een zogeheten 'ortho-k' lens: hij werkt als een soort beugel voor het oog. Je draagt de lens 's nachts tijdens de slaap. 's Ochtends doe je hem uit en zie je de hele dag scherp zonder bril of lenzen in. 

Deze kenmerken van DreamLite® MC vind je geweldig:

 • Speciaal geleverd voor myopie management
 • Volledige vrijheid bij sport en spel
 • Overdag geen bril of lenzen meer nodig

Myopie hoeft op zich niet gevaarlijk te zijn maar kan vooral bij jongeren sterk toenemen. De sterkste toename vindt meestal plaats tussen de 6 en 17 jaar.2 Hoge myopie leidt regelmatig tot ernstige oogproblemen zoals staar, glaucoom en netvliesloslating.3 DreamLite® MC nachtlenzen worden speciaal geleverd voor myopie management en hebben mogelijk een remmende werking op ontwikkeling van myopie, met het doel om hoge myopie - en de bijbehorende zichtproblemen - op latere leeftijd te voorkomen¹. Dit heet myopie management. Myopie management is maatwerk. Een Myopie Management Expert kan je goed adviseren welk type contactlens of type behandeling het beste. Het voordeel van DreamLite® MC nachtlenzen is dat ze alleen 's nachts tijdens het slapen worden gedragen. Overdag vrijuit rennen, sporten en zwemmen zonder een bril of contactlenzen. 

Als je myoop bent zie je dichtbij goed, terwijl je veraf juist wazig ziet. Dit wazige zicht komt omdat je oog in de (as)lengte zo sterk groeit dat de afbeelding waar je naar kijkt niet meer óp het netvlies afgebeeld wordt, maar ervóór. Je oog is als het ware te lang. Als het oog nog langer groeit (hoge myopie) neemt het risico op vervelende oogaandoeningen zoals netvliesloslating enorm toe. Vooral bij jongeren gaat deze groei snel.3 DreamLite® MC nachtlenzen worden speciaal geleverd voor myopie management en hebben een remmende werking op de ontwikkeling van myopie. Ze werken als een soort beugel voor je oog. De speciale vorm van de lens maakt het hoornvlies ’s nachts als je slaapt heel subtiel iets platter. Dit corrigeert je oogfout waardoor je overdag zonder je lenzen in gewoon scherp ziet. Ideaal bij sporten. Voor maximale werking is het van belang dat de DreamLite® MC lens elke nacht gedragen wordt. 

DreamLite® nachtlenzen zijn gemaakt van een hoog zuurstof doorlatend materiaal. De lenzen gaan maar liefst een jaar lang mee. Wij adviseren om de lenzen elk jaar te laten vervangen.

Het dragen van contactlenzen brengt een mogelijk risico van een infectie met zich mee. Volg daarom altijd het advies van de specialist op en ga op de juiste manier met lenzen om. Lenzen mogen bijvoorbeeld nooit gereinigd worden met water of speeksel, hier zitten bacteriën die schadelijk kunnen zijn voor het oog. Zorg er dus altijd voor dat je de juiste lenzenvloeistof bij de hand hebt, zie kopje vloeistoffen. Was voor het inzetten van lenzen altijd je handen grondig met milde zeep. Vermijd zeep die lanoline, crèmes en of parfums bevat. Spoel je handen goed af met water en droog ze af met een schone, pluisvrije theedoek. Doe je lenzen niet in bij geïrriteerde ogen. Zie voor alle informatie over hoe lenzen goed te reinigen, bewaren en te gebruiken de handleiding. De specialist werkt volgens een protocol en zorgt dat je goed geïnformeerd wordt en je ogen regelmatig gecontroleerd worden. Om te bevestigen dat beide partijen de veiligheidsvoorschriften zullen opvolgen, zal de specialist je vragen om een lens-overeenkomst te tekenen. 

Lees voor het gebruik van je vormstabiele lenzen altijd de bijsluiter, te verstrekken door je contactlensspecialist.

Vloeistofadvies: gebruik een vloeistof geschikt voor vormstabiele contactlenzen met actieve reiniging en optimale desinfectie.

Technische gegevens: DreamLite® MC wordt uitsluitend gemaakt in Boston XO materiaal, waarbij de rechter lens altijd paars en de linker lens altijd blauw van kleur is. Beschikbaar in OZ 5.5 en 5.0.

DreamLite® MC kan uitsluitend aangemeten worden bij:
• Een sferische brilrefractie van -0,75 D tot -5,00 D
• Een cilindrische refractie van maximaal -2,50 D
• Normale, regulaire cornea
• Afwezigheid van afwijkingen of pathologie aan het voorsegment

De specialist: Als specialist werk je volgens een protocol en zorg je dat de gebruiker uitvoerig geïnformeerd wordt over het gebruik en het onderhoud van de DreamLite® MC nachtlenzen. Als specialist lever je een gebruiksaanwijzing bij de lenzen en zorg je dat de gebruiker regelmatig op controle komt. Om te bevestigen dat beide partijen de veiligheidsvoorschriften zullen opvolgen, wordt aangeraden om een informed consent te laten tekenen door de gebruiker, eventueel de ouder/verzorger en de specialist. Via VISAVY® kun je deze hulpmiddelen eenvoudig bestellen of downloaden.

Veelgestelde vragen

 • Welke contactlens is het beste voor mijn ogen?

  Dat hangt helemaal af van jezelf en je ogen. Tijdens een oogmeting brengt een oogzorgspecialist je ogen in kaart en wordt er onder meer gekeken naar de sterkte en de vorm van je oog. Daarnaast wordt ook de persoonlijke situatie in kaart gebracht: Wanneer wil je ze gebruiken? Hoe vaak? In welke werkomgeving? Op basis van alle metingen kun je samen de beste lenzen uitkiezen. Ga voor een oogcheck of een advies langs bij de dichtstbijzijnde opticien.
 • Hoe reinig ik mijn lenzen?

  Het is belangrijk om dagelijks je contactlenzen te reinigen. Op het moment dat je de lenzen uithaalt, is het belangrijk dat je ze reinigt, spoelt en ontsmet met de aanbevolen lensvloeistof zoals voorgeschreven of geadviseerd door je contactlensspecialist. Ook contactlenshouders dienen dagelijks geleegd, gereinigd en gespoeld te worden, omdat dit een bron van bacteriegroei kan zijn. Belangrijk is dat lenzen, lenshouders en andere lens gerelateerde producten niet in aanraking komen met (leiding)water vanwege het verhoogde risico op een microbiële keratitis.
 • Lenzen voor mijn kind, waar moet ik op letten?

  Kinderen kunnen al lenzen dragen vanaf gemiddeld 8 jaar oud.(1) Voordat een kind kan starten met dragen van lenzen legt de oogzorgspecialist uit wat het inhoudt om de lenzen te dragen en welke verantwoordelijkheden daarbij komen kijken voor het kind, bijvoorbeeld op het gebied van hygiëne. (1) Charm, J & Cho, P, 2013, High Myopia-Partial Reduction Ortho-k: A 2 year randomized study, Optometry and Vision Science, Vol 90, No 6 P530-539.

Advies van een specialist nodig?


 

1 Charm, J & Cho, P, 2013, High Myopia-Partial Reduction Ortho-k: A 2 year randomized study, Optometry and Vision Science, Vol 90, No 6 P530-539
2 Morgan P. Is Myopia Control the Next Contact Lens Revolution? The Optician 2016.
3 Flitcroft DI. The complex interactions of retinal, optical and environmental factors in myopia aetiology. Prog Retin Eye Res. 2012 Nov;31:622-660.
4 Walline JJ, Greiner KL, McVey ME, et al. Multifocal Contact Lens Myopia Control. 2013 1040-5488/13/9011-1207/0 VOL 90, NO. 11.