SightGlass Vision™

SightGlass Vision™

Een uniek brillenglas om de ontwikkeling van bijziendheid bij kinderen vanaf 6 jaar te vertragen.1

0,00 D t/m -8,00 D
Strength
Dagelijks
Usage
Glas
Type

De SightGlass Vision™ bril met unieke Diffusion Optics Technology™ heeft een heldere zone in het midden van de glazen. Bij SightGlass Vision™ brillenglazen is klinisch aangetoond dat ze de progressie van myopie bij kinderen vanaf 6 jaar afremmen. Hierdoor kan al vroeg gestart worden met de behandeling als dit nodig blijkt.1

Deze kenmerken van SightGlass Vision™ vind je geweldig:

 • Overdag gedragen
 • Ideaal voor jongere kinderen
 • Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar
 • Zowel dichtbij als ver weg scherp zicht 
 • Bewezen effectief bij het remmen van progressieve myopie bij kinderen vanaf 6 jaar1

Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar oud, SightGlass Vision™ brillenglazen met Diffusion Optics Technology™ zijn jouw eerste stap in het helpen vertragen van myopie bij jouw kind.1 Start vroegtijdig om toekomstige risico’s voor de gezondheid van de ogen te verminderen.

 

Als je myoop (bijziend) bent zie je dichtbij goed, terwijl je veraf juist wazig ziet. Dit wazige zicht komt omdat je oog in de (as)lengte zo sterk groeit dat de afbeelding waar je naar kijkt niet meer óp het netvlies afgebeeld wordt, maar ervóór. Je oog is als het ware te lang. Als het oog nog langer groeit (hoog bijziend) neemt het risico op vervelende oogaandoeningen zoals netvliesloslating enorm toe. Vooral bij jongeren gaat deze groei snel.2

Het unieke ontwerp van SightGlass Vision brillenglazen heeft een speciale heldere zone in het midden van elk brillenglas. De behandelingszone zorgt voor een lichte, milde verstrooiing van het licht. Daardoor neemt het contrast op het netvlies af, wat helpt om de abnormale groei in jonge ogen te vertragen.34

SightGlass Vision™ brillenglazen zijn gemaakt van een materiaal dat Trivex® heeft, dat zeer licht en sterk is.

Alles wat je moet weten over jouw Sight GlassVision brillenglazen lees je in de praktische gebruikershandleiding.

Het is belangrijk om je bril goed te verzorgen, zodat deze comfortabel zit en goed past.

3 eenvoudige manieren waarop je jouw SightGlass Vision brillenglazen kunt schoonmaken:

 1. Je kunt mild afwasmiddel, water en een schoon microvezeldoekje gebruiken om de bril te drogen
 2. Je kunt brillenspray en een schoon microvezeldoekje gebruiken
 3. Je kunt vooraf bevochtigde brillendoekjes gebruiken

Haal het beste uit jouw SightGlass Vision bril

Voor het beste resultaat draag je je bril met SightGlass Vision brillenglazen de hele dag, elke dag. 

Je SightGlass Vision bril mag je niet dragen bij sporten met een grote impact, zoals voetbal of basketbal. Vraag je oogzorgspecialist naar de mogelijkheden van een sportbril.

Bewaar je bril in je brillenkoker wanneer je deze niet draagt of tijdens het beoefenen van high impact sporten.

Als je last hebt van oogproblemen of hoofdpijn, moet je stoppen met het dragen van je bril en teruggaan naar je oogzorgspecialist.

SightGlass Vision™ brillenglazen met Diffusion Optics Technology™ is een nieuwe en unieke technologie die het contrast vermindert om de aslengtegroei bij myopie te vertragen. Het speciale brillenglas vertraagt de progressie van myopie met gemiddeld 59% bij kinderen die de bril constant dragen gedurende 2 jaar.1

Bij SightGlass Vision™ brillenglazen met Diffusion Optics Technology is klinisch aangetoond dat ze de progressie van myopie vertragen bij kinderen vanaf 6 jaar.1

Start zo vroeg mogelijk om myopie progressie te vertragen. Volg de training, registreer je voor het webinar en leer meer over hoe je SightGlass Vision™ in jouw praktijk toe kan passen.

 

Myopie bij kinderen

Onderzoek toont aan dat kinderen jonger dan ooit tevoren bijziend zijn of bijziend worden.5 Vaak wordt myopie gezien als ‘een van die dingen’ die gebeurt als een kind opgroeit. Hoe jonger een kind myoop wordt, hoe groter de kans is dat op volwassen leeftijd de bril sterker is om goed te kunnen zien.67  Meer weten over myopie? Lees het hier!

Om te weten hoe gezond de ogen van je kind zijn, is het belangrijk om ze jaarlijks te laten checken. Vind hier de dichtstbijzijnde oogzorgspecialist.

Allow cookies to see video content

Veelgestelde vragen

 • Wat is er zo speciaal aan SightGlass Vision™ brillenglazen?

  SightGlass Vision™ brillenglazen zijn op sterkte gemaakt en zijn speciaal ontworpen om te helpen de sterkte-verandering te vertragen.*
 • Waarom is myopie management gericht op kinderen?

  Myopie management is gericht op jongeren en kinderen, omdat voornamelijk tussen 6 en 17 jaar oud de grootste verergering van bijziendheid meestal plaatsvindt.(1) Dat is dé leeftijdsgroep om in te grijpen om zo ooggezondheidsproblematiek op latere leeftijd zo veel mogelijk te voorkomen of te beperken. (1) Morgan P. Is Myopia Control the Next Contact Lens Revolution? The Optician 2016.
 • Wat is een Myopie Management Expert?

  De Myopie Management Expert doet er alles aan om progressieve myopie (=bijziendheid) te managen. De Myopie Management Expert brengt in kaart welk risico een kind loopt om bijziend te worden. Is een kind al bijziend? Dan zijn er verschillende myopie management therapieën om uit te kiezen zoals lifestyle-advies, Atropine oogdruppels (via de oogarts) of speciale contactlenzen. Als dit nodig blijkt stelt de Myopie Management Expert – in eventueel overleg met andere behandelaars – een behandelplan op maat op. Dit om de verergering van de bijziendheid zo veel mogelijk tegen te houden.

Advies van een specialist nodig?


 

1. SGV data on file 2021. Control of Myopia Using Peripheral Diffusion Lenses: Efficacy and Safety Study, 24-month results (n = 256, 14 North American sites). 2. Flitcroft DI. The complex interactions of retinal, optical and environmental factors in myopia aetiology. Prog Retin Eye Res. 2012 Nov;31:622-660. 3. Rappon J, et al. Invest Ophthalmol Vis Sci. 2019;60(9):5845-5845. 4. Rappon J, et al. Novel DOT Lenses from SightGlass Vision Show Great Promise to Fight Myopia. Review of Myopia Management (2020). Available at: https://reviewofmm.com/novel-dot-lenses-from-sightglass-vision-show-great-promise-to-fight-myopia. Accessed August 2021 5. McCullough SJ, et al. PLOS ONE. 2016;11(1):e0146332. 2. SGV data on file 2021. Control of Myopia Using Peripheral Diffusion Lenses: Efficacy and Safety Study, 24-month results (n = 256, 14 North American sites). 6. Chua SYL, et al. Ophthalmic Physiol Opt. 2016;36(4):388-394. 7. Chiang W-Y, et al. J Ophthalmol. 2021:e6612116.

SightGlass Vision-brillenglazen zijn een medisch hulpmiddel dat is geïndiceerd voor de correctie van refractieve ametropie (myopie en/of astigmatisme) en voor de vermindering van de mate/snelheid van myopie progressie bij fakische kinderen van 6 tot 12 jaar met gezonde ogen. SightGlass Vision-brillenglazen moeten voortdurend worden gedragen voor alle activiteiten, behalve die beschreven zijn in WAARSCHUWINGEN, zoals voorgeschreven door jouw oogzorgspecialist (minimaal 10 uur per dag). Lees de gebruikershandleiding voor patiënten zorgvuldig door. Volg bij het adviseren van SGV brillenglazen bij kinderen jonger dan 8 jaar de opgestelde richtlijnen van het NOG, OVN en de NVVO op. Bekijk de algemene voorwaarden van SightGlass Vision™.