DreamLite® nachtlenzen

DreamLite® nachtlenzen

's Nachts in, overdag uit. Ervaar de vrijheid van scherp zicht zonder (lees)bril of lenzen.

-0,75 D t/m -5,00 D
Strength
Nacht
Usage
Vormstabiel
Type

DreamLite® nachtlenzen corrigeren je ogen terwijl je slaapt zonder dat je hier iets van merkt. Als je opstaat doe je ze uit en heb je de hele dag perfect zicht. Bewegingsvrijheid en comfort, all day long!

Deze kenmerken van DreamLite® nachtlenzen vind je geweldig: 

 • Vrijheid in sport en beweging
 • Veilig en volledig omkeerbaar
 • Een goed alternatief voor laserbehandeling

DreamLite® nachtlenzen zijn alleen geschikt voor mensen met myopie, ofwel bijziendheid. Je hebt dan een min-sterkte. DreamLite® heeft een bereik van -0,75D tot -5,00D. Daarnaast kan een cilinder tot maar liefst -2,50 gecorrigeerd worden. Maak je gebruik van een leesadditie? Dan is DreamLite® Zoom de oplossing met een additie tot +1,50D. De hele dag scherp zien op alle afstanden. Tip: Vraag altijd om de originele DreamLite® nachtlenzen, herkenbaar aan het DreamLite® logo!

Als je bijziend bent is je oog als het ware iets te lang. De speciale vorm van de lens maakt je hoornvlies ’s nachts iets platter. Dit corrigeert je oogfout. Dit wordt ook wel Orthokeratologie of Ortho-k genoemd. Zie het als een beugel voor je ogen. Overdag krijgen je ogen volledige rust zonder bril of lenzen. Perfect voor sportievelingen, mensen die soms last hebben van droge of gevoelige ogen, of die overdag geen bril of lenzen willen dragen. Het proces is 100% omkeerbaar: wanneer je om welke reden dan ook wilt stoppen met DreamLite keren je ogen binnen een paar dagen terug naar hun oorspronkelijke vorm. Een mooi alternatief voor een laserbehandeling, wat veel ingrijpender en definitief is.

DreamLite® nachtlenzen zijn gemaakt van een hoog zuurstof doorlatend materiaal. De lenzen gaan maar liefst een jaar lang mee. Wij adviseren om de lenzen elk jaar te laten vervangen.

Het dragen van contactlenzen brengt een mogelijk risico van een infectie met zich mee. Volg daarom altijd het advies van de specialist op en ga op de juiste manier met lenzen om. Reinig bijvoorbeeld lenzen nooit met water en doe de lenzen niet in bij geïrriteerde ogen. Zie voor alle informatie over hoe lenzen goed te reinigen, bewaren en te gebruiken de handleiding. Deze is te verkrijgen bij jouw oogzorgspecialist. De specialist werkt volgens een protocol en zorgt dat je goed geïnformeerd wordt en je ogen regelmatig gecontroleerd worden. Om te bevestigen dat beide partijen de veiligheidsvoorschriften zullen opvolgen, zal de specialist je vragen om een lens-overeenkomst te tekenen.

Lees voor het gebruik van je ortho-k lenzen altijd de bijsluiter, te verstrekken door je contactlensspecialist. 
 

Vloeistofadvies: gebruik een vloeistof geschikt voor vormstabiele contactlenzen met actieve reiniging en optimale desinfectie.

Technische gegevens:
DreamLite® wordt uitsluitend gemaakt in Boston XO materiaal, waarbij de rechter lens altijd paars en de linker lens altijd blauw van kleur is.

DreamLite kan uitsluitend aangemeten worden bij:
• Een sferische brilrefractie van -0,75 D tot -5,00 D.
• Een cilindrische refractie van maximaal -2,50 D.
• Een multifocale correctie van maximaal +1,50 D (afhankelijk van de verte correctie).
• Normale, regulaire cornea.
• Afwezigheid van afwijkingen of pathologie aan het voorsegment.

Veelgestelde vragen

 • Welke contactlens is het beste voor mijn ogen?

  Dat hangt helemaal af van jezelf en je ogen. Tijdens een oogmeting brengt een oogzorgspecialist je ogen in kaart en wordt er onder meer gekeken naar de sterkte en de vorm van je oog. Daarnaast wordt ook de persoonlijke situatie in kaart gebracht: Wanneer wil je ze gebruiken? Hoe vaak? In welke werkomgeving? Op basis van alle metingen kun je samen de beste lenzen uitkiezen. Ga voor een oogcheck of een advies langs bij de dichtstbijzijnde opticien.
 • Hoe reinig ik mijn lenzen?

  Het is belangrijk om dagelijks je contactlenzen te reinigen. Op het moment dat je de lenzen uithaalt, is het belangrijk dat je ze reinigt, spoelt en ontsmet met de aanbevolen lensvloeistof zoals voorgeschreven of geadviseerd door je contactlensspecialist. Ook contactlenshouders dienen dagelijks geleegd, gereinigd en gespoeld te worden, omdat dit een bron van bacteriegroei kan zijn. Belangrijk is dat lenzen, lenshouders en andere lens gerelateerde producten niet in aanraking komen met (leiding)water vanwege het verhoogde risico op een microbiële keratitis.
 • Lenzen voor mijn kind, waar moet ik op letten?

  Kinderen kunnen al lenzen dragen vanaf gemiddeld 8 jaar oud.(1) Voordat een kind kan starten met dragen van lenzen legt de oogzorgspecialist uit wat het inhoudt om de lenzen te dragen en welke verantwoordelijkheden daarbij komen kijken voor het kind, bijvoorbeeld op het gebied van hygiëne. (1) Charm, J & Cho, P, 2013, High Myopia-Partial Reduction Ortho-k: A 2 year randomized study, Optometry and Vision Science, Vol 90, No 6 P530-539.

Advies van een specialist nodig?