Senso Select Zoom

Senso Select Zoom

Een vormstabiele lens die een uitstekende visus op elke afstand mogelijk maakt.

+1,00 D t/m +3,00 D (leesadditie)
Strength
2 jaar
Usage
Vormstabiel
Type

Senso Select Zoom is speciaal ontwikkeld voor myopie (bijziendheid) alsmede hypermetropie (verziendheid). Dankzij toepassing van AB-technologie (abberatievrije optiek) heb je zelfs bij hogere sterkten haarscherp beeld op alle afstanden, los van of je door het midden of door de rand van je lenzen kijkt. De eerste keus voor multifocaal.

Deze kenmerken van Senso Select Zoom vind je geweldig:  

 • Perfecte multifocale optiek voor de volledige Senso Select range
 • Goed zicht veraf, op tussenafstand en dichtbij
 • Geen zichtbare overgangen

De Senso Select Zoom is de ideale toevoeging voor iedereen die hoge eisen stelt aan goed zicht veraf, op tussenafstand en dichtbij. Het is de eerste keus bij een leesadditie tot 2,25 D.

De Zoom is een uniek “Centre Distance“ (CD) multifocaal optiek en optioneel voor de Senso Select vormstabiele contactlenzen. Dankzij toepassing van AB-technologie ontstaat een multifocale optiek die een uitstekende visus op elke afstand mogelijk maakt. Zo is de Zoom in combinatie met de binnengeometrie van de Senso Select de eerste keus voor multifocaal.

Lees voor het gebruik van je vormstabiele lenzen altijd de bijsluiter, te verstrekken door je contactlensspecialist.
 

Vloeistofadvies: gebruik een vloeistof geschikt voor vormstabiele contactlenzen met actieve reiniging en optimale desinfectie.

Leveringsbereik:
Leesadditie: +1,00 D t/m +3,00 D in stappen van 0,25 D.
Afwijkende parameters op aanvraag

Technische gegevens:
Multifocaal optiek “Center Distance”(CD) met progressief oplopende leesadditie richting periferie.

Veelgestelde vragen

 • Welke contactlens is het beste voor mijn ogen?

  Dat hangt helemaal af van jezelf en je ogen. Tijdens een oogmeting brengt een oogzorgspecialist je ogen in kaart en wordt er onder meer gekeken naar de sterkte en de vorm van je oog. Daarnaast wordt ook de persoonlijke situatie in kaart gebracht: Wanneer wil je ze gebruiken? Hoe vaak? In welke werkomgeving? Op basis van alle metingen kun je samen de beste lenzen uitkiezen. Ga voor een oogcheck of een advies langs bij de dichtstbijzijnde opticien.
 • Hoe reinig ik mijn lenzen?

  Het is belangrijk om dagelijks je contactlenzen te reinigen. Op het moment dat je de lenzen uithaalt, is het belangrijk dat je ze reinigt, spoelt en ontsmet met de aanbevolen lensvloeistof zoals voorgeschreven of geadviseerd door je contactlensspecialist. Ook contactlenshouders dienen dagelijks geleegd, gereinigd en gespoeld te worden, omdat dit een bron van bacteriegroei kan zijn. Belangrijk is dat lenzen, lenshouders en andere lens gerelateerde producten niet in aanraking komen met (leiding)water vanwege het verhoogde risico op een microbiële keratitis.
 • Lenzen voor mijn kind, waar moet ik op letten?

  Kinderen kunnen al lenzen dragen vanaf gemiddeld 8 jaar oud.(1) Voordat een kind kan starten met dragen van lenzen legt de oogzorgspecialist uit wat het inhoudt om de lenzen te dragen en welke verantwoordelijkheden daarbij komen kijken voor het kind, bijvoorbeeld op het gebied van hygiëne. (1) Charm, J & Cho, P, 2013, High Myopia-Partial Reduction Ortho-k: A 2 year randomized study, Optometry and Vision Science, Vol 90, No 6 P530-539.

Advies van een specialist nodig?