CooperVision Specialty EyeCare is continu en volop in ontwikkeling! Op deze nieuwspagina houden wij u op de hoogte van onze organisatie, producten, diensten, evenementen  en interessante marktontwikkelingen.

Houd ook onze social media kanalen Facebook en LinkedIn in de gaten.

Internationaal digitaal congres Virtual Perspectives 6 februari 2022, registreer je nu!

CooperVision Specialty EyeCare en CooperVision organiseren in 2022 samen Virtual Perspectives. Dit internationale digitale congres gaat over de toekomst van contactlenzen met toonaangevende sprekers uit de contactlensindustrie. Sluit je aan bij 5.000 oogzorgprofessionals en neem deel op 6 februari 2022. Schrijf je nu hier in. 

Onderteken ook de WCO Myopia Standard of Care resolutie

22-12-2021
CooperVision Specialty EyeCare vindt aandacht voor myopie management en oogzorg voor iedereen ontzettend belangrijk. Daarom hebben wij en CooperVision als onderneming en individueel al veel van onze medewerkers en collega's van CooperVision de resolutie van de World Council of Optometry (WCO) 'Myopia Standard of Care' ondertekend. Doe met ons mee door de resolutie te lezen en als individu of organisatie te beloven deze 'zorgnorm' te handhaven. Klik hier voor meer informatie en onderteken persoonlijk of als bedrijf deze resolutie. Alvast bedankt namens alle kinderen! 

Corona-update vanuit OVN

21-12-2021Na de persconferentie van afgelopen zaterdagavond is Nederland met ingang van zondag 19 december in lockdown. Zoals tijdens de persconferentie aangegeven blijven de medische contactberoepen, waaronder de optometristen, toegankelijk om zorg beschikbaar te houden en ziekenhuis- en huisartsenzorg zo min mogelijk te belasten. Aanvullend op de reeds geldende maatregelen voor de medische contactberoepen heeft VWS aangegeven om zorg waar mogelijk op afstand te leveren om contactmomenten zo veel mogelijk te beperken.

Doorslaggevende internationale zevenjarige MiSight® 1 day contactlensstudie toont geen rebound in myopie controle bij kinderen

De gegevens tonen aan dat de groei van de ogen vertraagde voor alle geteste leeftijden met zeer gewenste proportionele behandelingseffecten

SAN RAMON, CALIF., 2 november 2021—CooperVision, een wereldleider in myopie controle en -management voor kinderen, kondigde vandaag nieuwe zevenjarige bevindingen aan van haar doorslaggevende MiSight® 1 day contactlens klinische studie.
 

CooperVision presenteert 2 jaar studieresultaten SightGlass Vision™ Diffusion Optics Technology™

Resultaten van 2 jaar klinische studie laten een significante reductie in myopie progressie zien.
 

Introductie SightGlass Vision™

CooperVision Specialty EyeCare introduceert SightGlass Vision™ brillenglazen in Nederland om de myopie progressie bij kinderen te helpen reduceren

De lancering markeert de eerste commerciële beschikbaarheid in Europa van de op bewijs gebaseerde technologie

 

DreamLite CE

DreamLite® ortho-k lenzen van CooperVision SEC krijgen Europese goedkeuring voor vertragen van myopieprogressie

Uitbreiding van ‘s werelds grootste portfolio van op bewijs gebaseerde myopie managementinterventies om oogzorgspecialisten meerdere opties te geven

 

Partnership NEMO

CooperVision SEC partner NEMO-tentoonstelling Zo te zien.
Hoe kijk je als je kleurenblind, slechtziend bent of zelfs blind? Is wat je ziet wel echt? En hoe werkt zien in je hersenen? Van 10 juli t/m 31 oktober 2021 staat het zintuig 'zien' centraal in NEMO Science Museum.
 

Samenwerking Oogfonds

Het Oogfonds en CooperVision Specialty EyeCare gaan samen de strijd aan tegen progressieve bijziendheid bij jongeren

Oogzorgspecialisten slaan alarm: ernstige bijziendheid (myopie) komt steeds vaker en op steeds jongere leeftijd voor. Ook de mate van bijziendheid wordt steeds extremer.[1] Kinderen die op jonge leeftijd bijziend zijn, lopen meer risico op vervelende oogproblemen of om slechtziend te worden. Dat wil je als ouder/verzorger natuurlijk voorkomen. Zicht dat eenmaal verloren is gegaan, kan niet meer worden hersteld. Het Oogfonds en CooperVision Specialty EyeCare (SEC) maken zich hier allebei hard voor en slaan de handen ineen.
 

Kennis opdoen?

Dat kan eenvoudig via onze leeromgeving: de CooperVision SEC Academy.

Onze producten

Bekijk onze contactlensoplossingen. De lenzen worden op maat gemaakt.

Opticien in de buurt

Ga naar de store locator om een oogzorgspecialist in jouw omgeving te vinden.