CooperVision Specialty EyeCare is continu en volop in ontwikkeling! Op deze nieuwspagina houden wij je op de hoogte van onze organisatie, producten, diensten, evenementen en interessante marktontwikkelingen.

Houd ook onze social mediakanalen Facebook en LinkedIn in de gaten.

Meld u nu aan voor de sessies van Virtual Perspectives 2024

CooperVision kondigt met trots de terugkeer aan van Virtual Perspectives in 2024! Geniet van een unieke wetenschappelijke talkshow in vier afleveringen, gepresenteerd door de gerenommeerde professoren Philip Morgan en Lyndon Jones.

Bezoek de stand en lezingen van CooperVision tijdens NCC 2024

Improving Lives! Bij CooperVision vinden we dat u dat doet, elke dag.
Op onze NCC-stand staat het thema 'Improving Lives' centraal en presenteren wij onze belangrijkste onderwerpen die van belang zijn voor een succesvolle contactlenspraktijk die klaar is voor de Future Generation: Myopie Management, Silicone hydrogel daglenzen en Plastic neutraal.
Wij wensen u een mooi en leerzaam NCC 2024 toe en kijken ernaar uit u op onze stand te mogen begroeten om even bij te praten bij een heerlijke kop koffie!

Nieuw Nederlands onderzoek: Gedragsinzichten gericht op het verminderen van schermgebruik bij kinderen van 5 t/m 12 jaar

Gorinchem, 12 oktober 2023 — Uit onderzoek van het Oogfonds, mede mogelijk gemaakt door CooperVision en uitgevoerd door Bureau Objectief, blijkt dat 43% van de kinderen van 5 t/m 8 jaar dagelijks 60 minuten of meer doorbrengt op een scherm, waarbij 27% tussen de 60 – 90 minuten. Voor de groep van 9 t/m 12 jaar is dit percentage zelfs 74%, met een verontrustende 26% die zelfs meer dan 2 uur per dag achter het scherm spendeert. Dit suggereert dat er na schooltijd weinig tijd overblijft voor andere activiteiten, zoals buitenspelen.

CooperVision en CooperVision Specialty EyeCare gaan samen!

Gorinchem, 14 juni 2023 — CooperVision, wereldwijd marktleider in de oogzorg, kondigt met genoegen de samenvoeging aan van CooperVision en CooperVision Specialty EyeCare. Deze strategische beslissing heeft als doel de samenwerking te stroomlijnen en klanten een naadloze ervaring te bieden, waarbij zowel aan de standaard als aan de speciale behoeften op het gebied van oogzorg wordt voldaan.

CooperVision Specialty EyeCare lanceert VISAVY®, het innovatieve aanpasprogramma voor contactlenzen op maat

3 april 2023

VISAVY® is de nieuwe naam voor MyProcornea, het unieke web-based platform van CooperVision SEC. Op 3 april 2023 gaat VISAVY® live in de Benelux. De naam van dit geavanceerde aanpasprogramma onderstreept het partnerschap met oogzorgprofessionals: face-to-face en hand-in-hand. Dit platform biedt oogzorgprofessionals de mogelijkheid om maatwerk lenzen met een hoge precisie aan te passen en bespaart stoeltijd. Gebruikers kunnen rekenen op service en ondersteuning om de resultaten van de contactlenspraktijk te verbeteren. Op elk moment en vanaf elke locatie kan eenvoudig op VISAVY® worden ingelogd om het persoonlijke productassortiment te beheren. Lees hier het volledige persbericht.

Doe mee aan de challenge en steun de Myopia Standard of Care resolutie

22-12-2021
De World Council of Optometry (WCO) heeft in samenwerking met marktleider op myopie managementgebied CooperVision, waar CooperVision Specialty EyeCare onderdeel van is, een 'Myopia Management Standard of Care Pledge challenge' opgezet. Meer dan 40 oogzorgorganisaties wereldwijd en 26.000 oogzorgspecialisten hebben tot op heden de resolutie getekend voor myopie management als 'the standard of care'. Lees hier het Engelse bericht vanuit WCO en klik hier voor de challenge.

CooperVision voegt SynergEyes toe om het gebruik van speciale contactlenzen in Noord-Amerika uit te breiden

SAN RAMON, CALIF., USA, 3 november 2022 

CooperVision heeft de overname aangekondigd van SynergEyes - een bedrijf dat alom bekend staat om zijn hybride lenstechnologieën en -merken, die de behandeling van irregulaire cornea, presbyopie en astigmatisme omvatten. SynergEyes wordt onderdeel van de CooperVision Specialty EyeCare groep en een van onze zusterondernemingen. Hiermee wordt het reeds uitgebreide assortiment producten en diensten uitgebreid.

  Lees er meer over in het Engelstalige persbericht.
   

  Nieuwe analyse van MiSight® 1 day behandelingseffecten tijdens International Myopia Conference

  ROTTERDAM, 1 september 2022 – Het wereldwijde leiderschap van CooperVision op het gebied van myopie-controle en -management zal volgende week in de schijnwerpers staan op de 18e jaarlijkse International Myopia Conference, die plaatsvindt in Rotterdam. De bijeenkomst trekt naar verwachting een recordaantal deelnemers, waaruit blijkt dat er steeds meer belangstelling komt voor het begrijpen en aanpakken van de aandoening en de invloed ervan op het gezichtsvermogen en de gezondheid van de ogen van kinderen op de korte en lange termijn. Een van de hoogtepunten is een CooperVision-symposium dat nieuwe inzichten biedt in de behandelingsefficiëntie van de snelst groeiende ogen die zijn aangepast met MiSight® 1 day contactlenzen, afgeleid van 's werelds langstlopende onderzoek naar zachte contactlenzen bij kinderen. 

  Lees er meer over in het Engelstalige persbericht.
   

  Kinder OogCheckWeken in september: maak lokaal het verschil!

  In september, als alle kinderen weer naar school gaan, is het een goed moment om aandacht te vragen voor oogchecks en myopie bij kinderen. Op school kijken kinderen namelijk (meer) dichtbij in boeken en tablets. Bovendien spelen ze vaak minder buiten. Doe daarom als expert mee met de Kinder OogCheckWeken! Bekijk hier de videoboodschap van onze Myopie Management Manager Gabi Steenbekkers, waarin hij Myopie Management Experts (MME’s) adviseert om de back to school periode te benutten om zich lokaal te focussen op myopie management
   

  Nieuw Nederlands myopie-rapport: myopie-epidemie kan teruggedrongen worden door verandering gedrag

  UTRECHT, 6 juli 2022 – De komende dertig jaar worden in Nederland naar verwachting minstens 140.000 mensen slechtziend en nog eens 50.000 mensen blind als gevolg van myopie. Door preventie, het gebruik van het medicijn atropine, speciale contactlenzen en innovatieve brillenglazen kan deze epidemie van myopie worden teruggedrongen.
  Dat blijkt uit onderzoek van Catalyze Group in opdracht van het Oogfonds en CooperVision Specialty EyeCare.

  Lees meer
   

  CooperVision® breidt MiSight® 1 day uit om bijna 100% van de sferische voorschriften voor kinderen met myopie te dekken

  EERBEEK, 30 juni 2022 —CooperVision kondigt aan dat haar MiSight® 1 day contactlenzen vanaf juni 2022 verkrijgbaar zijn in hogere sterktes. Het uitgebreide assortiment – van -0,25 D tot -10,00 D (stappen van 0,50 D na -6,00 D) betekent dat MiSight® 1 day 99,97% van de voorschriften dekt voor Aziatische kinderen, en 99,97% van de Kaukasische kinderen die myoop (bijziend) zijn en minder dan 1,00 D astigmatisme hebben.[i] Dankzij de dioptrie-uitbreiding voor deze innovatieve en speciaal ontworpen lens voor myopie management, kunnen nog meer kinderen profiteren van een myopie managementtherapie.

  CooperVision neemt EnsEyes over om de groei van speciale contactlenzen in de Noorse regio te versnellen

  SAN RAMON, CALIF., 1 juni 2022—CooperVision heeft EnsEyes overgenomen, de toonaangevende leverancier van orthokeratologie (ortho-k) en sclerale contactlenzen in de Scandinavische regio van Europa. Het bedrijf zal opereren binnen de CooperVision Specialty EyeCare-groep.

  Lees meer

   

  Roadshows 16-17-18 mei 2022

  We nodigen je van harte uit voor de roadshows die we organiseren in mei. Op drie verschillende locaties verspreid door het land nemen we je mee in de ontwikkelingen binnen CooperVision Specialty EyeCare. Nu al kijken we ernaar uit om je weer persoonlijk te ontmoeten. Samen met jou willen we het 20-jarig jubileum van DreamLite® vieren, delen we updates over myopie management en leer je over de nieuwste studieresultaten van MiSight® 1 day om je te inspireren
   

  Events en Congressen in 2022

  In 2022 staan er zowel online als offline events en congressen op het programma. Zo ontmoeten we je graag op onze stand op het Nederlands Contactlens Congres (NCC) eind juni. Bekijk hier het actuele overzicht.
   

  SightGlass Vision Joint Venture Is Operationeel

  Initiatief van EssilorLuxottica en CooperCompanies versnelt commercialisering van innovatieve technologieën voor myopie management
  Charenton-le-Pont, Frankrijk en San Ramon, Californië (17 maart 2022) – EssilorLuxottica en CooperCompanies zijn verheugd de afronding aan te kondigen van hun joint venture-overeenkomst voor SightGlass Vision. Deze samenwerking tussen twee wereldleiders op het gebied van oogzorg versnelt de commercialisering van nieuwe brillenglastechnologieën om het portfolio voor myopie management uit te breiden. De Diffusion Optics Technology™ van SightGlass Vision bevat duizenden micro-dots in het brillenglas die het licht zacht verstrooien om het contrast op het netvlies te verminderen, met als doel de myopie progressie bij kinderen te verminderen.1
   

  MiSight® 1 day: peer review artikel bevestigt remmende werking gedurende 6 jaar myopie management

  SAN RAMON, CALIF., 17 maart 2022 - Een nieuw ‘peer review’ artikel bevestigt dat CooperVision® MiSight® 1 day contactlenzen myopie management bieden voor bijna alle kinderen. †1 In het langstlopende zachte contactlensonderzoek onder kinderen reageerde 90% van de bijziende ogen op MiSight® 1 day dragen met een proportioneel behandelingseffect, wat betekent dat jonge kinderen met progressieve myopie het maximale voordeel behalen.[i] Bewijs toont ook aan dat de groei van de ogen aanhoudend wordt vertraagd zonder verlies van effectiviteit na verloop van tijd. ‡1

  [i] Chamberlain P et al. Long-term Effect of Dual-focus Contact Lenses on Myopia Progression in Children: A 6-year Multicenter Clinical Trial. Optom Vis Sci. 2022; 99(3): 204-212.

   

  MiSight® 1 day actie: scherp zicht en scherp aanbod!

  maart 2022
  Speciaal voor alle MiSight® 1 day dragers hebben we vanaf maart een unieke give away bij ieder halfjaarpakket (4 x 90 pack): een Nationale Bioscoopbon t.w.v. € 20,-!
  Kunnen genieten van een leuke film in de bioscoop begint met scherp zicht. Als Myopie Management Expert zorg je ervoor dat kinderen met plezier naar de bioscoop gaan en zich niet hoeven af te vragen of ze wel alles goed zien. Daarom dit unieke aanbod. Geef bestaande en nieuwe klanten een onvergetelijke filmervaring met onze tijdelijke MiSight® 1 day actie!

   

  Het Oogfonds en CooperVision Specialty EyeCare zetten samenwerking voort

  24-02-2022
  In Nederland komt ernstige bijziendheid (myopie) steeds vaker en op steeds jongere leeftijd voor. Ook constateren oogzorgspecialisten dat de mate van bijziendheid steeds extremer wordt.1  Kinderen die op jonge leeftijd bijziend zijn, lopen meer risico op vervelende oogproblemen of om slechtziend te worden. Dat wil je als ouder/verzorger natuurlijk voorkomen. Zicht dat eenmaal verloren is gegaan, kan niet meer worden hersteld. Het Oogfonds en CooperVision Specialty EyeCare (SEC) maken zich hier allebei hard voor en slaan ook de komende twee jaar de handen ineen.
   

  Doe mee met de Kinder OogCheckWeken in vernieuwde stijl in april 2022

  23-02-2022
  In april vindt de 5e editie plaats van de landelijke Kinder OogCheckWeken in vernieuwde stijl, waarbij we ouders en verzorgers weer oproepen om een oogcheck te laten doen bij hun kind bij een Myopie Management Expert. Doe jij ook mee?
   

  Corona-update vanuit OVN

  21-12-2021Na de persconferentie van afgelopen zaterdagavond is Nederland met ingang van zondag 19 december in lockdown. Zoals tijdens de persconferentie aangegeven blijven de medische contactberoepen, waaronder de optometristen, toegankelijk om zorg beschikbaar te houden en ziekenhuis- en huisartsenzorg zo min mogelijk te belasten. Aanvullend op de reeds geldende maatregelen voor de medische contactberoepen heeft VWS aangegeven om zorg waar mogelijk op afstand te leveren om contactmomenten zo veel mogelijk te beperken.
   

  Doorslaggevende internationale zevenjarige MiSight® 1 day contactlensstudie toont geen rebound in myopie controle bij kinderen

  De gegevens tonen aan dat de groei van de ogen vertraagde voor alle geteste leeftijden met zeer gewenste proportionele behandelingseffecten

  SAN RAMON, CALIF., 2 november 2021—CooperVision, een wereldleider in myopie controle en -management voor kinderen, kondigde vandaag nieuwe zevenjarige bevindingen aan van haar doorslaggevende MiSight® 1 day contactlens klinische studie.
   

  CooperVision presenteert 2 jaar studieresultaten SightGlass Vision™ Diffusion Optics Technology™

  Resultaten van 2 jaar klinische studie laten een significante reductie in myopie progressie zien.
   

  Introductie SightGlass Vision™

  CooperVision Specialty EyeCare introduceert SightGlass Vision™ brillenglazen in Nederland om de myopie progressie bij kinderen te helpen reduceren

  De lancering markeert de eerste commerciële beschikbaarheid in Europa van de op bewijs gebaseerde technologie

   

  DreamLite CE

  DreamLite® ortho-k lenzen van CooperVision SEC krijgen Europese goedkeuring voor vertragen van myopieprogressie

  Uitbreiding van ‘s werelds grootste portfolio van op bewijs gebaseerde myopie managementinterventies om oogzorgspecialisten meerdere opties te geven

   

  Partnership NEMO

  CooperVision SEC partner NEMO-tentoonstelling Zo te zien.
  Hoe kijk je als je kleurenblind, slechtziend bent of zelfs blind? Is wat je ziet wel echt? En hoe werkt zien in je hersenen? Van 10 juli t/m 31 oktober 2021 staat het zintuig 'zien' centraal in NEMO Science Museum.
   

  Samenwerking Oogfonds

  Het Oogfonds en CooperVision Specialty EyeCare gaan samen de strijd aan tegen progressieve bijziendheid bij jongeren

  Oogzorgspecialisten slaan alarm: ernstige bijziendheid (myopie) komt steeds vaker en op steeds jongere leeftijd voor. Ook de mate van bijziendheid wordt steeds extremer.[1] Kinderen die op jonge leeftijd bijziend zijn, lopen meer risico op vervelende oogproblemen of om slechtziend te worden. Dat wil je als ouder/verzorger natuurlijk voorkomen. Zicht dat eenmaal verloren is gegaan, kan niet meer worden hersteld. Het Oogfonds en CooperVision Specialty EyeCare (SEC) maken zich hier allebei hard voor en slaan de handen ineen.
   

  Kennis opdoen?

  Dat kan eenvoudig via onze leeromgeving: de CooperVision SEC Academy.

  Onze producten

  Bekijk onze contactlensoplossingen. De lenzen worden op maat gemaakt.

  Opticien in de buurt

  Ga naar de store locator om een oogzorgspecialist in jouw omgeving te vinden.