CooperVision Specialty EyeCare is continu en volop in ontwikkeling! Op deze nieuwspagina houden wij je op de hoogte van onze organisatie, producten, diensten, evenementen en interessante marktontwikkelingen.

Houd ook onze social mediakanalen Facebook en LinkedIn in de gaten.

CooperVision neemt EnsEyes over om de groei van speciale contactlenzen in de Noorse regio te versnellen

SAN RAMON, CALIF., 1 juni 2022—CooperVision heeft EnsEyes overgenomen, de toonaangevende leverancier van orthokeratologie (ortho-k) en sclerale contactlenzen in de Scandinavische regio van Europa. Het bedrijf zal opereren binnen de CooperVision Specialty EyeCare-groep.

Lees meer

 

Roadshows 16-17-18 mei 2022

We nodigen je van harte uit voor de roadshows die we organiseren in mei. Op drie verschillende locaties verspreid door het land nemen we je mee in de ontwikkelingen binnen CooperVision Specialty EyeCare. Nu al kijken we ernaar uit om je weer persoonlijk te ontmoeten. Samen met jou willen we het 20-jarig jubileum van DreamLite® vieren, delen we updates over myopie management en leer je over de nieuwste studieresultaten van MiSight® 1 day om je te inspireren
 

Events en Congressen in 2022

In 2022 staan er zowel online als offline events en congressen op het programma. Zo ontmoeten we je graag op onze stand op het Nederlands Contactlens Congres (NCC) eind juni. Bekijk hier het actuele overzicht.
 

SightGlass Vision Joint Venture Is Operationeel

Initiatief van EssilorLuxottica en CooperCompanies versnelt commercialisering van innovatieve technologieën voor myopie management
Charenton-le-Pont, Frankrijk en San Ramon, Californië (17 maart 2022) – EssilorLuxottica en CooperCompanies zijn verheugd de afronding aan te kondigen van hun joint venture-overeenkomst voor SightGlass Vision. Deze samenwerking tussen twee wereldleiders op het gebied van oogzorg versnelt de commercialisering van nieuwe brillenglastechnologieën om het portfolio voor myopie management uit te breiden. De Diffusion Optics Technology™ van SightGlass Vision bevat duizenden micro-dots in het brillenglas die het licht zacht verstrooien om het contrast op het netvlies te verminderen, met als doel de myopie progressie bij kinderen te verminderen.1
 

MiSight® 1 day: peer review artikel bevestigt remmende werking gedurende 6 jaar myopie management

SAN RAMON, CALIF., 17 maart 2022 - Een nieuw ‘peer review’ artikel bevestigt dat CooperVision® MiSight® 1 day contactlenzen myopie management bieden voor bijna alle kinderen. †1 In het langstlopende zachte contactlensonderzoek onder kinderen reageerde 90% van de bijziende ogen op MiSight® 1 day dragen met een proportioneel behandelingseffect, wat betekent dat jonge kinderen met progressieve myopie het maximale voordeel behalen.[i] Bewijs toont ook aan dat de groei van de ogen aanhoudend wordt vertraagd zonder verlies van effectiviteit na verloop van tijd. ‡1

[i] Chamberlain P et al. Long-term Effect of Dual-focus Contact Lenses on Myopia Progression in Children: A 6-year Multicenter Clinical Trial. Optom Vis Sci. 2022; 99(3): 204-212.

 

MiSight® 1 day actie: scherp zicht en scherp aanbod!

maart 2022
Speciaal voor alle MiSight® 1 day dragers hebben we vanaf maart een unieke give away bij ieder halfjaarpakket (4 x 90 pack): een Nationale Bioscoopbon t.w.v. € 20,-!
Kunnen genieten van een leuke film in de bioscoop begint met scherp zicht. Als Myopie Management Expert zorg je ervoor dat kinderen met plezier naar de bioscoop gaan en zich niet hoeven af te vragen of ze wel alles goed zien. Daarom dit unieke aanbod. Geef bestaande en nieuwe klanten een onvergetelijke filmervaring met onze tijdelijke MiSight® 1 day actie!

 

Het Oogfonds en CooperVision Specialty EyeCare zetten samenwerking voort

24-02-2022
In Nederland komt ernstige bijziendheid (myopie) steeds vaker en op steeds jongere leeftijd voor. Ook constateren oogzorgspecialisten dat de mate van bijziendheid steeds extremer wordt.1  Kinderen die op jonge leeftijd bijziend zijn, lopen meer risico op vervelende oogproblemen of om slechtziend te worden. Dat wil je als ouder/verzorger natuurlijk voorkomen. Zicht dat eenmaal verloren is gegaan, kan niet meer worden hersteld. Het Oogfonds en CooperVision Specialty EyeCare (SEC) maken zich hier allebei hard voor en slaan ook de komende twee jaar de handen ineen.
 

Doe mee met de Kinder OogCheckWeken in vernieuwde stijl in april 2022

23-02-2022
In april vindt de 5e editie plaats van de landelijke Kinder OogCheckWeken in vernieuwde stijl, waarbij we ouders en verzorgers weer oproepen om een oogcheck te laten doen bij hun kind bij een Myopie Management Expert. Doe jij ook mee?
 

Onderteken ook de WCO Myopia Standard of Care resolutie

22-12-2021
CooperVision Specialty EyeCare vindt aandacht voor myopie management en oogzorg voor iedereen ontzettend belangrijk. Daarom hebben wij en CooperVision als onderneming en individueel al veel van onze medewerkers en collega's van CooperVision de resolutie van de World Council of Optometry (WCO) 'Myopia Standard of Care' ondertekend. Doe met ons mee door de resolutie te lezen en als individu of organisatie te beloven deze 'zorgnorm' te handhaven. Klik hier voor meer informatie en onderteken persoonlijk of als bedrijf deze resolutie. Alvast bedankt namens alle kinderen! 
 

Corona-update vanuit OVN

21-12-2021Na de persconferentie van afgelopen zaterdagavond is Nederland met ingang van zondag 19 december in lockdown. Zoals tijdens de persconferentie aangegeven blijven de medische contactberoepen, waaronder de optometristen, toegankelijk om zorg beschikbaar te houden en ziekenhuis- en huisartsenzorg zo min mogelijk te belasten. Aanvullend op de reeds geldende maatregelen voor de medische contactberoepen heeft VWS aangegeven om zorg waar mogelijk op afstand te leveren om contactmomenten zo veel mogelijk te beperken.
 

Doorslaggevende internationale zevenjarige MiSight® 1 day contactlensstudie toont geen rebound in myopie controle bij kinderen

De gegevens tonen aan dat de groei van de ogen vertraagde voor alle geteste leeftijden met zeer gewenste proportionele behandelingseffecten

SAN RAMON, CALIF., 2 november 2021—CooperVision, een wereldleider in myopie controle en -management voor kinderen, kondigde vandaag nieuwe zevenjarige bevindingen aan van haar doorslaggevende MiSight® 1 day contactlens klinische studie.
 

CooperVision presenteert 2 jaar studieresultaten SightGlass Vision™ Diffusion Optics Technology™

Resultaten van 2 jaar klinische studie laten een significante reductie in myopie progressie zien.
 

Introductie SightGlass Vision™

CooperVision Specialty EyeCare introduceert SightGlass Vision™ brillenglazen in Nederland om de myopie progressie bij kinderen te helpen reduceren

De lancering markeert de eerste commerciële beschikbaarheid in Europa van de op bewijs gebaseerde technologie

 

DreamLite CE

DreamLite® ortho-k lenzen van CooperVision SEC krijgen Europese goedkeuring voor vertragen van myopieprogressie

Uitbreiding van ‘s werelds grootste portfolio van op bewijs gebaseerde myopie managementinterventies om oogzorgspecialisten meerdere opties te geven

 

Partnership NEMO

CooperVision SEC partner NEMO-tentoonstelling Zo te zien.
Hoe kijk je als je kleurenblind, slechtziend bent of zelfs blind? Is wat je ziet wel echt? En hoe werkt zien in je hersenen? Van 10 juli t/m 31 oktober 2021 staat het zintuig 'zien' centraal in NEMO Science Museum.
 

Samenwerking Oogfonds

Het Oogfonds en CooperVision Specialty EyeCare gaan samen de strijd aan tegen progressieve bijziendheid bij jongeren

Oogzorgspecialisten slaan alarm: ernstige bijziendheid (myopie) komt steeds vaker en op steeds jongere leeftijd voor. Ook de mate van bijziendheid wordt steeds extremer.[1] Kinderen die op jonge leeftijd bijziend zijn, lopen meer risico op vervelende oogproblemen of om slechtziend te worden. Dat wil je als ouder/verzorger natuurlijk voorkomen. Zicht dat eenmaal verloren is gegaan, kan niet meer worden hersteld. Het Oogfonds en CooperVision Specialty EyeCare (SEC) maken zich hier allebei hard voor en slaan de handen ineen.
 

Kennis opdoen?

Dat kan eenvoudig via onze leeromgeving: de CooperVision SEC Academy.

Onze producten

Bekijk onze contactlensoplossingen. De lenzen worden op maat gemaakt.

Opticien in de buurt

Ga naar de store locator om een oogzorgspecialist in jouw omgeving te vinden.