DreamLite® Zoom nachtlenzen

DreamLite® Zoom nachtlenzen

Overdag scherp zicht zonder (lees)bril of lenzen.

-0,75 D tot -5,00 D
Strength
Nacht
Usage
Vormstabiel
Type

Zie je de kleine lettertjes niet meer zo scherp? Krijg je van je gewone lenzen tegen de avond altijd last en wil je niet aan de leesbril? DreamLite® Zoom biedt de oplossing. DreamLite® Zoom is de enige multifocale nachtlens in Nederland. Met deze unieke nachtlens zie je de hele dag scherp, op alle afstanden.

Deze kenmerken van DreamLite® Zoom nachtlenzen vind je geweldig:

 • Overdag geen leesbril meer nodig
 • Veilige en volledig omkeerbare correctie
 • Een goed alternatief voor laserbehandeling
 • DreamLite® Zoom is de enige multifocale nachtlens in Nederland

Het grote verschil met 'standaard' multifocale lenzen is dat je DreamLite® Zoom nachtlenzen overdag niet in hoeft te doen. Ideaal bij het tennissen, zwemmen en met uitjes, kortom; bij een actieve levensstijl. Als je als lensdrager snel last hebt van droge of geïrriteerde ogen, vooral in bepaalde omstandigheden zoals bij veel beeldschermwerk, airco en verwarming, kan DreamLite® ook een uitkomst bieden. Door lenzen niet overdag, maar ’s nachts te kunnen dragen krijgen je ogen meer rust. DreamLite® nachtlenzen zijn alleen geschikt voor mensen met myopie, ofwel bijziendheid. Je hebt dan een min-sterkte. DreamLite® heeft een bereik van -0,75D tot -5,00D. Daarnaast kan een cilinder tot maar liefst -2,50 gecorrigeerd worden. 

Naarmate je ouder wordt ga je dichtbij slechter zien. Presbyoop heet dat. Dit komt omdat de elasticiteit van de ooglens met de jaren afneemt. Het oog kan dus minder goed focussen. Je hebt dan een leesadditie nodig om dit te corrigeren. Het principe van DreamLite® Zoom is hetzelfde als van de standaard DreamLite® nachtlens: 's nachts voor het slapen gaan doe je de lenzen in, 's ochtends als je opstaat doe je ze weer uit. Even anders kijken naar scherp zien dus. De lens corrigeert gedurende de nacht ongemerkt je oogfout, inclusief de leesadditie. Dit kan tot maar liefst een leesadditie van +1,50 D. Het proces is 100% omkeerbaar: wanneer je om welke reden dan ook wilt stoppen met DreamLite® keren je ogen binnen een paar dagen terug naar hun oorspronkelijke vorm. Een mooi alternatief voor een laserbehandeling, wat veel ingrijpender en definitief is.

DreamLite® Zoom nachtlenzen worden gemaakt van een hoog zuurstof doorlatend materiaal en gaan maar liefst een jaar mee. Wij adviseren om deze lenzen elk jaar te laten vervangen.

Het dragen van contactlenzen brengt een mogelijk risico van een infectie met zich mee. Volg daarom altijd het advies van de specialist op en ga op de juiste manier met lenzen om. Reinig bijvoorbeeld lenzen nooit met water en doe de lenzen niet in bij geïrriteerde ogen. Zie voor alle informatie over hoe lenzen goed te reinigen, bewaren en te gebruiken de handleiding. Deze is te verkrijgen bij de specialist. De specialist werkt volgens een protocol en zorgt dat je goed geïnformeerd wordt en je ogen regelmatig gecontroleerd worden. Om te bevestigen dat beide partijen de veiligheidsvoorschriften zullen opvolgen, zal de specialist je vragen om een lens-overeenkomst te tekenen.

Lees voor het gebruik van je vormstabiele lenzen altijd de bijsluiter, te verstrekken door je contactlensspecialist.  

Vloeistofadvies: gebruik een vloeistof geschikt voor vormstabiele contactlenzen met actieve reiniging en optimale desinfectie.

Technische gegevens:
DreamLite® wordt uitsluitend gemaakt in Boston XO materiaal, waarbij de rechter lens altijd paars, en de linker lens altijd blauw van kleur is.

DreamLite kan uitsluitend aangemeten worden bij:

 • Een sferische brilrefractie van -0,75 D tot -5,00 D.
 • Een cilindrische refractie van maximaal -2,50 D.
 • Een multifocale correctie van maximaal +1,50 D (afhankelijk van de verte correctie).
 • Normale, regulaire cornea.
 • Afwezigheid van afwijkingen of pathologie aan het voorsegment.

Veelgestelde vragen

 • Welke contactlens is het beste voor mijn ogen?

  Dat hangt helemaal af van jezelf en je ogen. Tijdens een oogmeting brengt een oogzorgspecialist je ogen in kaart en wordt er onder meer gekeken naar de sterkte en de vorm van je oog. Daarnaast wordt ook de persoonlijke situatie in kaart gebracht: Wanneer wil je ze gebruiken? Hoe vaak? In welke werkomgeving? Op basis van alle metingen kun je samen de beste lenzen uitkiezen. Ga voor een oogcheck of een advies langs bij de dichtstbijzijnde opticien.
 • Hoe reinig ik mijn lenzen?

  Het is belangrijk om dagelijks je contactlenzen te reinigen. Op het moment dat je de lenzen uithaalt, is het belangrijk dat je ze reinigt, spoelt en ontsmet met de aanbevolen lensvloeistof zoals voorgeschreven of geadviseerd door je contactlensspecialist. Ook contactlenshouders dienen dagelijks geleegd, gereinigd en gespoeld te worden, omdat dit een bron van bacteriegroei kan zijn. Belangrijk is dat lenzen, lenshouders en andere lens gerelateerde producten niet in aanraking komen met (leiding)water vanwege het verhoogde risico op een microbiële keratitis.
 • Lenzen voor mijn kind, waar moet ik op letten?

  Kinderen kunnen al lenzen dragen vanaf gemiddeld 8 jaar oud.(1) Voordat een kind kan starten met dragen van lenzen legt de oogzorgspecialist uit wat het inhoudt om de lenzen te dragen en welke verantwoordelijkheden daarbij komen kijken voor het kind, bijvoorbeeld op het gebied van hygiëne. (1) Charm, J & Cho, P, 2013, High Myopia-Partial Reduction Ortho-k: A 2 year randomized study, Optometry and Vision Science, Vol 90, No 6 P530-539.

Advies van een specialist nodig?