Senso Easy Sclera

Senso Easy Sclera

NIEUW: de Senso Easy Sclera is een kleinere sclerale lens, beschikbaar in één diameter, toepasbaar voor een brede range van ogen. Deze lens is zeer geschikt voor de ogen waarbij een reguliere zachte of vormstabiele lens voor onvoldoende comfort en/of visus zorgt.

+25.00 D t/m -25.00 D
Strength
1 jaar
Usage
Vormstabiel
Type

De Senso Easy Sclera is het nieuwe lid van de Senso Sclera-familie dat is ontwikkeld om het beste van twee werelden te evenaren; visuele prestaties van een vormstabiele lens en comfort van een zachte contactlens. Ontdek de wereld van sclerale lenzen, ontdek de Senso Easy Sclera!

De Senso Easy Sclera is een kleinere sclera lens voor draaggemak.
Er is één beschikbare diameter voor gemak in aanpassen.

Senso Easy biedt:

 • Scherp zicht en goed comfort
 • Een oplossing voor milde irregulaire en irregulaire cornea’s
 • Een optie voor klanten met marginale droge ogen
 • Een mooie aanvulling op jouw maatwerkpraktijk.
 • Klanten die op zoek zijn naar een verbetering van de visus met een mild-onregelmatige cornea of hoog astigmatisme
 • Klanten met droge ogen klachten 
 • Klanten met comfortklachten veroorzaakt door de huidige contactlenzen 
 • Klanten die visuele klachten hebben veroorzaakt door de huidige contactlenzen.
 • Onregelmatigheden worden gecompenseerd door de aanwezigheid van een traanreservoir en het optische oppervlak van de Senso Easy Sclera lens.
 • Het traanreservoir van de Senso Easy Sclera valt over de cornea, waardoor er minder kans is op het ontstaan van droge ogen klachten.
 • Senso Easy Sclera biedt een hoog comfort, omdat de lens op de sclera landt. 
 • Senso Easy Sclera draagt bij aan een stabiele passing met minimale beweging en een optimaal optisch oppervlak.

Lees voor het gebruik van je vormstabiele lenzen altijd de bijsluiter, te verstrekken door je contactlensspecialist. 

Om je Senso Easy Sclera lenzen goed te reinigen, desinfecteren, bewaren en in te zetten adviseren wij Ever Clean Plus en Saline Unidose. 

Het Ever Clean Plus-systeem is geschikt voor alle lenstypen en vrij van conserveringsmiddelen. Het bestaat uit een desinfectievloeistof op basis van 3% waterstofperoxide in combinatie met een innovatieve dual-focus bruistablet die zorgt voor grondige reiniging, desinfectie, neutralisatie en bevochtiging van de lens in slechts 2 uur. Anders dan bij de standaard Ever Clean-vloeistof is aan Ever Clean Plus povidone en lipase toegevoegd. Povidone is een effectieve en langwerkende bevochtiger die bijdraagt aan de stabiliteit van de traanfilm. Het enzym lipase is effectief tegen lipiden die zich zowel centraal als aan de randen van het lensoppervlak hechten, wat bijdraagt aan grondige lipidereiniging.

Saline Unidose is een isotone, gebufferde, steriele zoutoplossing op waterbasis. Het heeft een fysiologische pH die ideaal is voor elk oogoppervlak. Gebruikers met gevoelige ogen kunnen hun lenzen na de gebruikelijke reiniging naspoelen met Saline Unidose. Saline Unidose is vrij van conserveringsmiddelen en daarom ideaal bij gebruik van scleralenzen.

Leveringsbereik:
Radius (r0): 7,40 t/m 8,80 mm in stappen van 0,20 mm
Sterkte (F’v): +25.00 D t/m -25.00 D in stappen van 0.25 D
Diameter (øT): 14,80
Sagitta: 0,25 mm t/m 4,75 mm in stappen van 0,25 mm
Perifactor: +6 tot -4 in stappen van 1

Beschikbaar in:
Perifeer torisch (PT)
Beschikbaar in toriciteit: 1 - 2 - 3 
Bitorisch (PFT)
Cilinder: Front Cil. -0,25 D t/m -3,00 D in stappen van 0,25 D
As: 0 graden t/m 180 graden in stappen van 1 graad

Technische gegevens:
Middendikte: 0,25 mm
Basisgeometrie: Asferisch
Frontgeometrie:  AB-technologie 

Veelgestelde vragen

 • Welke contactlens is het beste voor mijn ogen?

  Dat hangt helemaal af van jezelf en je ogen. Tijdens een oogmeting brengt een oogzorgspecialist je ogen in kaart en wordt er onder meer gekeken naar de sterkte en de vorm van je oog. Daarnaast wordt ook de persoonlijke situatie in kaart gebracht: Wanneer wil je ze gebruiken? Hoe vaak? In welke werkomgeving? Op basis van alle metingen kun je samen de beste lenzen uitkiezen. Ga voor een oogcheck of een advies langs bij de dichtstbijzijnde opticien.
 • Hoe reinig ik mijn lenzen?

  Het is belangrijk om dagelijks je contactlenzen te reinigen. Op het moment dat je de lenzen uithaalt, is het belangrijk dat je ze reinigt, spoelt en ontsmet met de aanbevolen lensvloeistof zoals voorgeschreven of geadviseerd door je contactlensspecialist. Ook contactlenshouders dienen dagelijks geleegd, gereinigd en gespoeld te worden, omdat dit een bron van bacteriegroei kan zijn. Belangrijk is dat lenzen, lenshouders en andere lens gerelateerde producten niet in aanraking komen met (leiding)water vanwege het verhoogde risico op een microbiële keratitis.
 • Lenzen voor mijn kind, waar moet ik op letten?

  Kinderen kunnen al lenzen dragen vanaf gemiddeld 8 jaar oud.(1) Voordat een kind kan starten met dragen van lenzen legt de oogzorgspecialist uit wat het inhoudt om de lenzen te dragen en welke verantwoordelijkheden daarbij komen kijken voor het kind, bijvoorbeeld op het gebied van hygiëne. (1) Charm, J & Cho, P, 2013, High Myopia-Partial Reduction Ortho-k: A 2 year randomized study, Optometry and Vision Science, Vol 90, No 6 P530-539.

Advies van een specialist nodig?