DreamLite® ortho-k lenzen van CooperVision SEC krijgen Europese goedkeuring voor vertragen van myopieprogressie

Uitbreiding van ‘s werelds grootste portfolio van op bewijs gebaseerde myopie managementinterventies om oogzorgspecialisten meerdere opties te geven

Eerbeek, 1 juni 2021— DreamLite® nachtlenzen van CooperVision Specialty EyeCare (SEC) hebben het CE-keurmerk gekregen voor het vertragen van de myopieprogressie bij kinderen en jongvolwassenen. Deze populaire orthokeratologie contactlens had als product al een CE-markering voor de correctie van bijziendheid en heeft nu dus ook een CE-markering op myopie management gekregen. Dit in aansluiting op MiSight® 1 day, de zachte daglens van CooperVision SEC voor myopie management.

CooperVision heeft wereldwijd het grootste portfolio van op bewijs gebaseerde myopie managementinterventies. Dit geeft de oogzorgspecialisten meerdere goedgekeurde opties om de strijd aan te gaan tegen de wereldwijde myopie-epidemie en biedt hen ondersteuning bij de maatwerk aanpak voor ieder kind en gezin.

Ron Beerten, Head of Professional Services EMEA: “Het is geweldig dat deze CE-markering voor myopie management van toepassing is op de hele DreamLite®-reeks. Daarmee bieden wij voor iedereen de mogelijkheid nachtlenzen te dragen, die bewezen hebben dat ze een myopie remmend effect hebben.”

DreamLite® nachtlenzen kunnen worden gebruikt voor myopie management bij kinderen met een refractie van -0,75 D tot -5,00 D en een cilindrische refractie met een maximum van -2,50 D. Een tweejarige studie toonde aan dat DreamLite® nachtlenzen de aslengtegroei met 63% verminderden bij hoge myopen in vergelijking met de controlegroep van enkelvoudige brillenglazen - een totale vermindering van 0,32 mm.[1] De lenzen zijn momenteel verkrijgbaar in Europa, het Midden-Oosten en China.

Klik hier voor het volledige Engelse persbericht vanuit CooperVision.

Lees hier meer over DreamLite.

 

Over CooperVision Specialty EyeCare | CooperVision Specialty EyeCare (SEC) is gespecialiseerd in het produceren van maatwerk lenzen met de hoogste precisie en kwaliteit. De SEC-divisie maakt deel uit van de CooperVision organisatie, één van ‘s werelds grootste contactlenzenproducenten met meer dan 10.000 medewerkers. Onze producten verkopen we in meer dan 100 landen, van China tot Europa en van Afrika tot Noord- en Zuid-Amerika.
De SEC-divisie focust zich op innovatieve maatwerk contactlenzen, om voor ieder mens wereldwijd de maximale gezichtsscherpte te behalen, ongeacht de conditie van het oog. Door dagelijks te investeren in onze mensen en technieken werken wij aan onze kracht en toekomst. Het hoofdkantoor van de EMEA SEC-divisie is gevestigd in Eerbeek. Daar werken nu al meer dan 110 medewerkers aan een gezamenlijk doel, namelijk iedereen maximaal zijn wereld laten beleven.

Over CooperVision | CooperVision, onderdeel van The Cooper Companies, Inc. (NYSE:COO), is een van de meest vooraanstaande fabrikanten van contactlenzen ter wereld. Het bedrijf produceert een volledig assortiment aan daglenzen, tweewekelijkse lenzen en zachte maandlenzen, allemaal voorzien van geavanceerde materialen en optiek. CooperVision heeft een sterke geschiedenis in het oplossen van de grootste zichtproblemen, zoals astigmatisme, presbyopie en bijziendheid bij kinderen; en biedt het meest volledige assortiment aan sferische, torische en multifocale producten dat beschikbaar is. Via een combinatie van innovatieve producten en gerichte ondersteuning van gebruikers biedt het bedrijf een vernieuwend perspectief op de branche, waardoor daadwerkelijke voordelen voor klanten en gebruikers ontstaan.
Voor meer informatie: www.coopervision.com.

Noot voor de redactie: voor meer informatie kun je contact opnemen met Gabi Steenbekkers, Myopia Management Manager EMEA, 0313-677677.

[1] Charm J, Cho P. High myopia-partial reduction ortho-k: a 2-year randomized study. Optom Vis Sci. 2013 Jun;90(6):530-9. doi: 10.1097/OPX.0b013e318293657d. PMID: 23645372.

 

NEMO

Van 10 juli t/m 31 oktober 2021 staat het zintuig ‘zien’ centraal in NEMO Science Museum.

Onze producten

Bekijk onze contactlensoplossingen. De lenzen worden op maat gemaakt.

Opticien in de buurt

Ga naar de store locator om een oogzorgspecialist in jouw omgeving te vinden.