BYO Premium KC

BYO Premium KC

Een maatwerk zachte silicone hydrogel contactlens voor keratoconus.

+25,00 D tot -25,00 D
Strength
3 maanden
Usage
Zacht
Type

Wanneer vormstabiele lenzen voor medische toepassing niet de juiste oplossing bieden, is de BYO Premium KC lens het alternatief. Het zachte silicone hydrogel materiaal garandeert een optimale zuurstofdoorlaatbaarheid. Dit maakt de lens bijzonder geschikt voor medische toepassing.

Deze kenmerken van BYO Premium KC vind je geweldig:

 • Stabiele visus
 • Easy fit dankzij Flex Zones
 • Optimale dikteverdeling

De BYO Premium KC zachte maatwerk lens is ontwikkeld voor mensen met onregelmatige cornea’s. Wanneer de cornea vervormd of beschadigd is, zijn er met traditionele contactlenzen en brillen vaak geen mogelijkheden meer om de gezichtsscherpte te verbeteren. BYO Premium KC heeft zogenaamde Flex-Zones in de periferie die de lens makkelijk aan te passen maken op de onregelmatige cornea.

BYO Premium KC kan dagelijks worden gedragen voor een periode van drie maanden. Wij adviseren de lens elke drie maanden te vervangen.

Lees voor het gebruik van je zachte lenzen altijd de bijsluiter, te verstrekken door je contactlensspecialist. 

Vloeistof advies: gebruik een vloeistof geschikt voor zachte contactlenzen.

Leveringsbereik
Radius (r0): 7,50 mm t/m 9,80 mm in stappen van 0,10 mm
Sterkte (F’v): +25,00 D t/m -25,00 D in stappen van 0,25 D
Cilinder (Torisch): -0,75 D t/m -6,00 D in stappen van 0,25 D
As (Torisch): 0° tot 180° per 1°
Diameter (ØT)*: 13,50 mm t/m 15,00 mm in stappen van 0,10 mm
* Standaard 14,00 mm. Speciale parameters op aanvraag

Technische gegevens
Materiaal: Ultima silicone hydrogel* | GM3
Watergehalte: 48% | 58%
Dk/t: 71 (-3,00 D) | 27 (-3,00 D)
Modulus: 0,62 Mpa | 0,16 Mpa
UV-filter: Ja | Ja
Handling tint: Nee | Clear/Blue
Centrale middendikte: 0,30 mm (-3,00 D) | 0,30 mm (-3,00 D)
Markering (Torisch): 2 streepmarkeringen op 3 en 9 uur
Gravering: Het unieke serienummer en Procornea logo
Toepassing: Dagelijks gebruik
Verpakking: Blister
* Standaard materiaal

Veelgestelde vragen

 • Welke contactlens is het beste voor mijn ogen?

  Dat hangt helemaal af van jezelf en je ogen. Tijdens een oogmeting brengt een oogzorgspecialist je ogen in kaart en wordt er onder meer gekeken naar de sterkte en de vorm van je oog. Daarnaast wordt ook de persoonlijke situatie in kaart gebracht: Wanneer wil je ze gebruiken? Hoe vaak? In welke werkomgeving? Op basis van alle metingen kun je samen de beste lenzen uitkiezen. Ga voor een oogcheck of een advies langs bij de dichtstbijzijnde opticien.
 • Hoe reinig ik mijn lenzen?

  Het is belangrijk om dagelijks je contactlenzen te reinigen. Op het moment dat je de lenzen uithaalt, is het belangrijk dat je ze reinigt, spoelt en ontsmet met de aanbevolen lensvloeistof zoals voorgeschreven of geadviseerd door je contactlensspecialist. Ook contactlenshouders dienen dagelijks geleegd, gereinigd en gespoeld te worden, omdat dit een bron van bacteriegroei kan zijn. Belangrijk is dat lenzen, lenshouders en andere lens gerelateerde producten niet in aanraking komen met (leiding)water vanwege het verhoogde risico op een microbiële keratitis.
 • Lenzen voor mijn kind, waar moet ik op letten?

  Kinderen kunnen al lenzen dragen vanaf gemiddeld 8 jaar oud.(1) Voordat een kind kan starten met dragen van lenzen legt de oogzorgspecialist uit wat het inhoudt om de lenzen te dragen en welke verantwoordelijkheden daarbij komen kijken voor het kind, bijvoorbeeld op het gebied van hygiëne. (1) Charm, J & Cho, P, 2013, High Myopia-Partial Reduction Ortho-k: A 2 year randomized study, Optometry and Vision Science, Vol 90, No 6 P530-539.

Advies van een specialist nodig?