BYO Royal

BYO Royal

Een zachte bifocale contactlens op maat gemaakt, met een speciaal leesgedeelte onderin de lens. Altijd zowel dichtbij als veraf scherp zicht.

+20,00 D t/m -20,00 D
Strength
6 maanden
Usage
Zacht
Type

Veraf scherp beeld hebben en tegelijkertijd dichtbij goed kunnen lezen. De BYO Royal zachte contactlens op maat is een zogenaamde bifocale lens. Het leesgedeelte bevindt zich onder in de lens. Door een speciale toegevoegde zone wordt lezen makkelijk gemaakt zodra je naar beneden kijkt.

Deze kenmerken van BYO Royal contactlenzen vind je geweldig:

 • Goed zicht, veraf en dichtbij
 • De eerste keus vanaf leesadditie +2,25 D
 • Op maat gemaakt

Bijzonder geschikt voor mensen met een (hogere) leesadditie vanaf +2,25 D (dioptrie). 

BYO Royal lenzen gaan tot wel een half jaar mee. Wij adviseren om de lens na 6 maanden te vervangen. 

Het dragen van contactlenzen brengt een mogelijk risico van een infectie met zich mee. Volg daarom altijd het advies van de specialist op en ga op de juiste manier met lenzen om. Lenzen mogen bijvoorbeeld nooit gereinigd worden met water of speeksel, hier zitten bacteriën die schadelijk kunnen zijn voor het oog. Zorg er dus altijd voor dat je de juiste lenzenvloeistof bij de hand hebt, zie kopje vloeistoffen. Was voor het inzetten van lenzen altijd je handen grondig met milde zeep. Vermijd zeep die lanoline, crèmes en of parfums bevat. Spoel je handen goed af met water en droog ze af met een schone, pluisvrije theedoek. Doe je lenzen niet in bij geïrriteerde ogen. Zie voor alle informatie over hoe lenzen goed te reinigen, bewaren en te gebruiken de bijsluiter. De specialist werkt volgens een protocol en zorgt dat je goed geïnformeerd wordt en je ogen regelmatig gecontroleerd worden.

Lees voor het gebruik van je zachte lenzen altijd de bijsluiter, te verstrekken door je contactlensspecialist.

Vloeistof advies: gebruik een vloeistof geschikt voor zachte contactlenzen.

Leveringsbereik:
Radius (r0): 8,00, 8,30, 8,60, 8,90 en 9,20 mm
Sterkte (F’v): +20,00 D t/m -20,00 D
Cilinder (Toric): -0,75 D t/m -2,50 in stappen van 0,25 D
As (Toric): 0° tot 180° per 1°
Leesadditie: +0,75 D t/m +3,00 D in stappen van 0,25 D
Diameter (øT): 13,50, 14,00*, 14,50 mm *standaard
Markering: 2 markeringen op 3 en 9 uur
Afwijkende parameters op aanvraag 

Technische gegevens:
Materiaal: GM3
Watergehalte: 58%
Dk/t: 27 (-3,00 D)
Uv-filter: Ja
Handling tint: Nlauw
Markering (Toric): 2 streepmarkeringen op 3 en 9 uur
Gravering: Het unieke batchnummer
Toepassing: Daily wear
Verpakking: Blister

Veelgestelde vragen

 • Welke contactlens is het beste voor mijn ogen?

  Dat hangt helemaal af van jezelf en je ogen. Tijdens een oogmeting brengt een oogzorgspecialist je ogen in kaart en wordt er onder meer gekeken naar de sterkte en de vorm van je oog. Daarnaast wordt ook de persoonlijke situatie in kaart gebracht: Wanneer wil je ze gebruiken? Hoe vaak? In welke werkomgeving? Op basis van alle metingen kun je samen de beste lenzen uitkiezen. Ga voor een oogcheck of een advies langs bij de dichtstbijzijnde opticien.
 • Hoe reinig ik mijn lenzen?

  Het is belangrijk om dagelijks je contactlenzen te reinigen. Op het moment dat je de lenzen uithaalt, is het belangrijk dat je ze reinigt, spoelt en ontsmet met de aanbevolen lensvloeistof zoals voorgeschreven of geadviseerd door je contactlensspecialist. Ook contactlenshouders dienen dagelijks geleegd, gereinigd en gespoeld te worden, omdat dit een bron van bacteriegroei kan zijn. Belangrijk is dat lenzen, lenshouders en andere lens gerelateerde producten niet in aanraking komen met (leiding)water vanwege het verhoogde risico op een microbiële keratitis.
 • Lenzen voor mijn kind, waar moet ik op letten?

  Kinderen kunnen al lenzen dragen vanaf gemiddeld 8 jaar oud.(1) Voordat een kind kan starten met dragen van lenzen legt de oogzorgspecialist uit wat het inhoudt om de lenzen te dragen en welke verantwoordelijkheden daarbij komen kijken voor het kind, bijvoorbeeld op het gebied van hygiëne. (1) Charm, J & Cho, P, 2013, High Myopia-Partial Reduction Ortho-k: A 2 year randomized study, Optometry and Vision Science, Vol 90, No 6 P530-539.

Advies van een specialist nodig?