BYO Premium

BYO Premium

Een zachte maatwerk lens voor de optimale passing, het perfecte zicht en maximaal draagcomfort.

+25,00 D t/m -25,00 D
Strength
3 maanden
Usage
Zacht
Type

De hele dag plezier van je lenzen, hoelang die dag ook duurt. BYO Premium is er voor iedere lensdrager die hoge eisen stelt aan een scherp zicht en optimaal comfort. De mogelijkheden zijn eindeloos in sferisch, torisch, multifocale- en torisch multifocale uitvoering. Er bestaat een contactlens voor elk oog.

Deze kenmerken van BYO Premium contactlenzen vind je geweldig:

 • Perfecte passing; met een unieke rekentool op maat gemaakt voor jouw oog
 • Optimale zuurstofdoorlaatbaarheid
 • Bijzonder geschikt voor hogere sterkten

Komt het vaak voor dat je je lenzen overdag inruilt voor een bril? Heb je regelmatig last van je ogen, bijvoorbeeld in een droge omgeving? BYO Premium zachte maatwerklenzen zijn een goede keus voor diegenen die snel last hebben van oogirritaties. De lens is daarbij bijzonder geschikt voor toepassing bij hogere sterkten.

BYO Premium wordt op maat gemaakt en biedt vele opties, zoals multifocaal (leesadditie), torisch, sferisch en torisch multifocaal. Vraag je contactlensspecialist naar de mogelijkheden. 

BYO Premium zachte maatwerklenzen gaan maar liefst drie maanden mee. Wij adviseren om de lens na drie maanden te vervangen. 

Het Silicone Hydrogel materiaal zorgt ervoor dat er ruimschoots voldoende zuurstof en traanvocht door de lens heen kan. Dit houdt je ogen gezond en maakt dat de lens extra comfortabel aanvoelt. 

Het dragen van contactlenzen brengt een mogelijk risico van een infectie met zich mee. Volg daarom altijd het advies van de specialist op en ga op de juiste manier met lenzen om. Lenzen mogen bijvoorbeeld nooit gereinigd worden met water of speeksel, hier zitten bacteriën die schadelijk kunnen zijn voor het oog. Zorg er dus altijd voor dat je de juiste lenzenvloeistof bij de hand hebt, zie kopje vloeistoffen. Was voor het inzetten van lenzen altijd je handen grondig met milde zeep. Vermijd zeep die lanoline, crèmes en of parfums bevat. Spoel je handen goed af met water en droog ze af met een schone, pluisvrije theedoek. Doe je lenzen niet in bij geïrriteerde ogen. Zie voor alle informatie over hoe lenzen goed te reinigen, bewaren en te gebruiken de bijsluiter. De specialist werkt volgens een protocol en zorgt dat je goed geïnformeerd wordt en je ogen regelmatig gecontroleerd worden.

Lees voor het gebruik van je zachte lenzen altijd de bijsluiter, te verstrekken door je contactlensspecialist.
 

Vloeistof advies: gebruik een vloeistof geschikt voor zachte siliconen hydrogel contactlenzen.

Leveringsbereik BYO Premium en BYO Premium Toric:
Radius (r0): 7,30 mm t/m 9,20 mm in stappen van 0,10 mm
Sterkte (F’v): +25,00 D t/m -25,00 D in stappen van 0,25 D
Cilinder (Torisch): -0,75 D t/m -6,00 D in stappen van 0,25 D
As (Torisch): 0° tot 180° per 1°
Diameter (øT)*: 13,00 mm t/m 15,00 mm in stappen van 0,10 mm
*Standaard 14,00 mm. Speciale parameters op aanvraag

Technische gegevens: 
Materiaal: Ultima silicone hydrogel* | GM3
Watergehalte: 48% | 58%
Dk/t: 71 (-3,00 D) | 27 (-3,00 D)
Modulus: 0,62 Mpa | 0,16 Mpa
UV-filter: Ja | Ja
Handling tint: Nee | Clear/Blue
Centrale middendikte: 0,14 mm (-3,00 D) | 0,14 mm (-3,00 D)
Markering (Torisch): 2 streepmarkeringen op 3 en 9 uur
Gravering: Het unieke serienummer en Procornea logo
Toepassing: Dagelijks gebruik
Verpakking: Blister
* Standaard materiaal

Veelgestelde vragen

 • Welke contactlens is het beste voor mijn ogen?

  Dat hangt helemaal af van jezelf en je ogen. Tijdens een oogmeting brengt een oogzorgspecialist je ogen in kaart en wordt er onder meer gekeken naar de sterkte en de vorm van je oog. Daarnaast wordt ook de persoonlijke situatie in kaart gebracht: Wanneer wil je ze gebruiken? Hoe vaak? In welke werkomgeving? Op basis van alle metingen kun je samen de beste lenzen uitkiezen. Ga voor een oogcheck of een advies langs bij de dichtstbijzijnde opticien.
 • Hoe reinig ik mijn lenzen?

  Het is belangrijk om dagelijks je contactlenzen te reinigen. Op het moment dat je de lenzen uithaalt, is het belangrijk dat je ze reinigt, spoelt en ontsmet met de aanbevolen lensvloeistof zoals voorgeschreven of geadviseerd door je contactlensspecialist. Ook contactlenshouders dienen dagelijks geleegd, gereinigd en gespoeld te worden, omdat dit een bron van bacteriegroei kan zijn. Belangrijk is dat lenzen, lenshouders en andere lens gerelateerde producten niet in aanraking komen met (leiding)water vanwege het verhoogde risico op een microbiële keratitis.
 • Lenzen voor mijn kind, waar moet ik op letten?

  Kinderen kunnen al lenzen dragen vanaf gemiddeld 8 jaar oud.(1) Voordat een kind kan starten met dragen van lenzen legt de oogzorgspecialist uit wat het inhoudt om de lenzen te dragen en welke verantwoordelijkheden daarbij komen kijken voor het kind, bijvoorbeeld op het gebied van hygiëne. (1) Charm, J & Cho, P, 2013, High Myopia-Partial Reduction Ortho-k: A 2 year randomized study, Optometry and Vision Science, Vol 90, No 6 P530-539.

Advies van een specialist nodig?