Megasoft

Megasoft

De Megasoft bandagelens is een therapeutische zachte contactlens om een groot gedeelte van het oog te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Standaard plano
Strength
1 maand
Usage
Zacht
Type

De Megasoft therapeutische zachte bandagelens wordt o.a. gebruik als hulpmiddel om het oogweefsel te helpen herstellen. De lens is extra groot om zo een groot gedeelte van het voorsegment van het oog te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Deze kenmerken zal je geweldig vinden:

 • Eerste keuze bij praktisch alle indicaties voor bandage lenzen
 • Te gebruiken wanneer standaard bandagelenzen regelmatig uitvallen

Deze lens wordt speciaal aanbevolen ter bescherming na een glaucoom operatie waarbij een sclera flap is gemaakt waaruit oogvocht kan druppelen om de druk in het oog te verlagen. De Megasoft wordt ook ingezet bij symblepharon, ofwel vergroeiing van het bindvlies van de oogleden met de oogbol. Een gekwalificeerde optometrist, oogarts of contactlensspecialist kan deze aandoening diagnosticeren. 

De Megasoft bandagelens kan voor een periode van maximaal 4 weken gedragen worden. Na deze periode moet de lens zorgvuldig worden gereinigd en gedesinfecteerd. Aanbevolen wordt om 2 lenzen te hebben per oog. Zo kunnen de lenzen afgewisseld worden en is er voldoende tijd om de uitgenomen lenzen te reinigen en te desinfecteren. Wanneer de lens niet meer voldoende kan worden gereinigd en gedesinfecteerd dient deze altijd te worden vervangen. 

Lees voor het gebruik van je zachte lenzen altijd de bijsluiter, te verstrekken door je contactlensspecialist. 

Om je Megasoft bandagelenzen goed te reinigen en te desinfecteren adviseren wij Ever Clean Plus in combinatie met Lacrifresh Moisture.

Het Ever Clean systeem is geschikt voor alle lenstypen en vrij van conserveringsmiddelen. Het bestaat uit een desinfectievloeistof op basis van 3% waterstofperoxide in combinatie met een innovatieve dual-focus bruistablet die zorgt voor grondige reiniging, desinfectie, neutralisatie en bevochtiging van de lens in slechts 2 uur. Anders dan bij de standaard Ever Clean vloeistof is aan Ever Clean Plus povidone en lipase toegevoegd. Povidone is een effectieve en langwerkende bevochtiger die bijdraagt aan de stabiliteit van de traanfilm. Het enzym lipase is effectief tegen lipiden die zich zowel centraal als aan de randen van het lensoppervlak hechten, wat bijdraagt aan grondige lipidereiniging.

Lacrifresh Moisture is een bevochtigingsdruppel en bevat kwalitatief hoogwaardig hyaluronan. Dit is een lichaamseigen stof die zorgt voor een stabiele en lang aanhoudende traanfilm en werkt als smeermiddel tussen contactlens, cornea en ooglid.

Leveringsbereik:
Radius (r0): 10,00 mm
Sterkte (F`v): standaard plano
Diameter (øT): 20,50 mm
Speciale parameters op aanvraag

Technische gegevens:
Materiaal: Xylofilcon B
Watergehalte: 76% ±2%
Middendikte: 0,55 mm bij 0 D
Dk: 46

Veelgestelde vragen

 • Welke contactlens is het beste voor mijn ogen?

  Dat hangt helemaal af van jezelf en je ogen. Tijdens een oogmeting brengt een oogzorgspecialist je ogen in kaart en wordt er onder meer gekeken naar de sterkte en de vorm van je oog. Daarnaast wordt ook de persoonlijke situatie in kaart gebracht: Wanneer wil je ze gebruiken? Hoe vaak? In welke werkomgeving? Op basis van alle metingen kun je samen de beste lenzen uitkiezen. Ga voor een oogcheck of een advies langs bij de dichtstbijzijnde opticien.
 • Hoe reinig ik mijn lenzen?

  Het is belangrijk om dagelijks je contactlenzen te reinigen. Op het moment dat je de lenzen uithaalt, is het belangrijk dat je ze reinigt, spoelt en ontsmet met de aanbevolen lensvloeistof zoals voorgeschreven of geadviseerd door je contactlensspecialist. Ook contactlenshouders dienen dagelijks geleegd, gereinigd en gespoeld te worden, omdat dit een bron van bacteriegroei kan zijn. Belangrijk is dat lenzen, lenshouders en andere lens gerelateerde producten niet in aanraking komen met (leiding)water vanwege het verhoogde risico op een microbiële keratitis.
 • Lenzen voor mijn kind, waar moet ik op letten?

  Kinderen kunnen al lenzen dragen vanaf gemiddeld 8 jaar oud.(1) Voordat een kind kan starten met dragen van lenzen legt de oogzorgspecialist uit wat het inhoudt om de lenzen te dragen en welke verantwoordelijkheden daarbij komen kijken voor het kind, bijvoorbeeld op het gebied van hygiëne. (1) Charm, J & Cho, P, 2013, High Myopia-Partial Reduction Ortho-k: A 2 year randomized study, Optometry and Vision Science, Vol 90, No 6 P530-539.

Advies van een specialist nodig?