Kinder OogCheckWeken

Tijdens de Kinder OogCheckWeken vragen we aandacht voor het bijziendheidsprobleem en activeren we ouders en verzorgers om de ogen van hun kind te laten checken bij een Myopie Management Expert. 

Doe ook mee en draag bij aan het terugdringen van myopie bij kinderen.
 

OogCheck op myopie

Myopie komt steeds vaker en op jongere leeftijd voor.1 Dat kinderen in de verte steeds minder goed zien komt onder meer door hun levensstijl: bijna hun hele (sociale) leven verloopt via hun telefoon of tablet. Ook zijn ze minder vaak buiten. Als myopie niet of onvoldoende wordt behandeld, lopen kinderen het risico op vervelende ooggezondheidsproblemen op volwassen leeftijd. 

Veel ouders/verzorgers zijn niet op de hoogte van de ooggezondheid van hun kinderen. Dus begint het veranderen van hun gedrag, houding en kennis bij bewustwording om een oogcheck te doen bij hun kind. CooperVision Specialty EyeCare organiseert daarom de Kinder OogCheckWeken.

De campagne ‘OogCheckWeken’ roept daarom alle kinderen (6-18 jaar) en hun ouders/verzorgers in Nederland (en Vlaanderen) op om even langs te komen bij een oogzorgspecialist voor een check op myopie. Een laagdrempelige, belangrijke oproep, die bovendien geframed wordt als een terugkerende routine net zoals de periodieke tandartscontrole. Zodat myopie eerder wordt herkend en er eerder actie kan worden ondernomen.

De myopie-feiten

  • 1 op de 4 kinderen heeft myopie, aantal en mate neemt toe 2
  • Veel ouders zijn niet op de hoogte van myopie en de consequenties voor het kind nu en op latere leeftijd
  • De sterkste toename van myopie vindt meestal plaats tussen de 7 en 17 jaar 3

Waarom meedoen met jouw praktijk?

✔ Nieuwe klanten werven
✔ Jonge klanten die lange tijd aan je praktijk verbonden blijven
✔ Myopie managementoplossingen bieden
✔ Bijdrage leveren met jouw kennis en expertise
✔ Onderscheid jouw praktijk
✔ Landelijke aandacht voor oogchecks en myopie
✔ Ondersteunend promotiemateriaal gratis beschikbaar

1 Holden BA, Fricke TR, Wilson DA et al. Global Prevalence of Myopia and High Myopia and Temporal Trends from 2000 through 2050. Ophthalmology. 2016; 123:1036-42.
2 NOS. Kwart 13-jarigen bijziend, onderzoekers waarschuwen voor telefoongebruik. Jun, 2018.
3  Morgan P. Is Myopia Control the Next Contact Lens Revolution? The Optician 2016.