Refractieve chirurgie

Refractieve chirurgie is een verzamelnaam voor operatieve ingrepen aan het oog om permanent refractieafwijkingen (de oogfout) te corrigeren met als doel om niet meer volledig afhankelijk te zijn van contactlenzen of een bril. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ooglaseren. Soms lukt dit niet volledig en blijft er een kleine afwijking over.

Omdat bij dit soort ingrepen de kromming van het hoornvlies wordt gewijzigd is de vorm van de het hoornvlies (de cornea) na zo'n ingreep anders dan bij ogen zonder ingreep. Om de resterende refractieafwijking te corrigeren hebben we bij CooperVision Specialty EyeCare een speciale lens ontworpen om te passen op de speciale vorm van de cornea na refractieve chirurgie. Meer weten over dit speciale type lens? Lees hier verder.

Zie ook

Oogaandoeningen

Het is niet altijd zo dat je minder scherp kunt zien omdat je een refractieafwijking hebt. Soms is er iets anders aan de hand.

 

Refractieafwijkingen

Om scherp te kunnen zien is het belangrijk dat de lichtstralen die je oog binnenkomen precies op je netvlies samenvallen.
 

Bijziendheid

Bijziendheid, ook wel myopie genoemd, is een oogfout waarbij je moeite hebt met scherp zien in de verte. Het dragen van een bril of contactlenzen met een min-sterkte kan dit corrigeren.